In Memoriam: Theo Stroeken

17 april 2019

Theo Stroeken was in de periode 1986-1990 onder andere wethouder voor Cultuur in de gemeente Venlo. De gemeente zocht naar mogelijkheden om zaken anders te organiseren. Omdat Venlo centrumgemeente was voor Noord-Limburg werd ook naar mogelijkheden gekeken om andere overheden hierin te betrekken.

Op het gebied van cultuur onderzocht Stroeken mogelijkheden voor het theater en Museum Van Bommel Van Dam. Uiteindelijk vonden Stroeken en gedeputeerde G. Kockelkorn van de provincie Limburg draagvlak voor een provinciaal cultuurhistorisch museum in Venlo, waarin het gemeentelijke Goltziusmuseum kon opgaan. Dat werd in de jaren 1989-1992 onderzocht en leidde uiteindelijk in 1992 tot de oprichting van Stichting Limburgs Museum in Venlo . Theo Stroeken heeft daarmee aan de basis gestaan van het Limburgs Museum.

Theo Stroeken is maandagmiddag op 80-jarige leeftijd overleden. Het Limburgs Museum wenst alle nabestaanden veel sterkte toe.