De kluis van SuperSint. Nieuwe doe-tentoonstelling vanaf 18 november

Sinterklaas komt tóch naar het Limburgs Museum. En hij heeft jouw hulp nodig: de sleutel van zijn kluis is kwijt! In die kluis liggen alle verlanglijstjes. Vanaf 18 november tot aan Pakjesavond kun jij Sint helpen door de sleutel te komen zoeken. De doe-tentoonstelling ‘De kluis van SuperSint’ leert jou en je ouders ondertussen van alles over Sinterklaas. En aan het einde van de spannende speurtocht kraak je hopelijk de kluis.

Nieuw na brand
Nadat een brand bij verhuisbedrijf De Kievit in Tegelen eerder dit jaar de razend populaire doe-expo ‘Het avontuur van SuperSint’ verwoestte, hebben Pieten van Sint én medewerkers het Limburgs Museum keihard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling. Het resultaat: ‘De Kluis van SuperSint!’ In die interactieve doe-tentoonstelling gaan jonge bezoekertjes op zoek naar sleutels om een kluis te openen. Met de activiteiten en spelletjes oefenen kinderen spelenderwijs taal, rekenen, en motorische en sociale vaardigheden. Net als bij de vertrouwde tentoonstellingen uit het verleden, ‘Pakhuis van Sinterklaas’ en ‘Het avontuur van SuperSint.’

Activiteiten SuperSint
Zo kunnen kinderen dakklimmen, helpen ze met de pakjes en kunnen ze een nieuwe pakjesmachine ontwerpen. De doe-tentoonstelling is gebaseerd op het prentenboek SuperSint. Maranke Rinck en Martijn van der Linden maakten dat boek in 2019 speciaal voor het Limburgs Museum. In het prentenboek ontdek je, net als in de doe-tentoonstelling, hoe oude legendes en verhalen ons Sinterklaasfeest hebben gevormd.

Verdieping
Speciaal voor oudere kinderen en volwassenen biedt ‘De kluis van SuperSint’ een verdiepingslaag. Waarom vieren we het Sinterklaasfeest eigenlijk? Hoe is het feest veranderd? Waar komt strooigoed vandaan, waarom zijn schoenen zo belangrijk? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken?

Pieten en Sint aanwezig
Ook de pieten zullen bij ‘De kluis van SuperSint’ aanwezig zijn om de bezoekertjes aan te moedigen. Maar niet alleen de pieten, ook de Sint zal op specifieke momenten aanwezig zijn en als je de kluis kraakt, mag je als beloning met ze op de foto. Voor het kopen van tickets voor de tentoonstelling kun je terecht op www.limburgsmuseum.nl/supersint. De allerkleinsten (tot 2 jaar) bezoeken de tentoonstelling gratis. Alle andere bezoekers betalen €4,50 entree.