Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Nieuws

Het meest actuele nieuws

28 mei 2021

Nieuwe 'Onvergetelijk Limburgs Museumtafels' voor rondleiding op locatie bij zorginstellingen

Op vrijdag 28 mei is een splinternieuwe 'Onvergetelijk Limburgs Museumtafel' in gebruik genomen door de bezoekers van de dagvoorziening van Cicero Zorggroep in wijksteunpunt De Linde in Klimmen. Deze belevenistafel biedt mensen op afstand een rondleiding door het Limburgs Museum. De allereerste digitale rondleiding werd bijgewoond door museumdirecteur Bert Mennings en D66-Statenlid Hans van Wageningen.

19 oktober 2020

Crowdfunding Onvergetelijk Limburgs Museumtafels geslaagd

De crowdfundactie van het Limburgs Museum voor nieuwe Onvergetelijk Limburgs Museumtafels is succesvol afgerond. In vier weken is er 39.551 euro opgehaald. Dat is genoeg voor de aanschaf en inzet van drie nieuwe draagbare digitale tafels. Hiermee kunnen mensen met geheugenproblematiek, zoals dementie, in Limburgse zorginstellingen toch een duik nemen in de collectie van het Limburgs Museum, en daarmee in hun eigen verleden.

22 september 2020

De beste spotprenten weer naar het Limburgs Museum

De beste spotprent van het jaar is vanaf morgen te zien in het Limburgs Museum. Het gaat om 'Alles wordt weer normaal' van Len Munnik die zojuist in Perscentrum Nieuwspoort door de jury van de Inktspotprijs 2020 is bekroond. De winnaar en alle 107 andere inzendingen van dit jaar, stuk voor stuk scherpe en grappige politieke prenten, zijn vanaf morgen op groot formaat voor het eerst in Nederland te bewonderen in de tentoonstelling 'Inktspot' in het Limburgs Museum.

17 september 2020

Limburgs Museum start crowdfundactie rond digitale tafel

Het Limburgs Museum roept Limburgers op massaal bij te dragen aan drie nieuwe Onvergetelijk Limburgs Museumtafels, waarmee rondleiders een jaar lang door heel Limburg op pad kunnen gaan. Die magische tafels zijn bedoeld voor Limburgers met geheugenproblematiek zoals dementie, en bewoners van verzorgingshuizen. Wie doneert krijgt er een klein geluksmoment voor terug. De crowdfundingcampagne start op 21 september, Wereld Alzheimer Dag.