Bezoek het Limburgs Museum Online

Helaas zal het Limburgs Museum tot en met 25 mei 2021 gesloten zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig kun je een groot gedeelte van onze collectie ook online bekijken. Klik hier!

Nieuws

Het meest actuele nieuws

19 oktober 2020

Crowdfunding Onvergetelijk Limburgs Museumtafels geslaagd

De crowdfundactie van het Limburgs Museum voor nieuwe Onvergetelijk Limburgs Museumtafels is succesvol afgerond. In vier weken is er 39.551 euro opgehaald. Dat is genoeg voor de aanschaf en inzet van drie nieuwe draagbare digitale tafels. Hiermee kunnen mensen met geheugenproblematiek, zoals dementie, in Limburgse zorginstellingen toch een duik nemen in de collectie van het Limburgs Museum, en daarmee in hun eigen verleden.

22 september 2020

De beste spotprenten weer naar het Limburgs Museum

De beste spotprent van het jaar is vanaf morgen te zien in het Limburgs Museum. Het gaat om 'Alles wordt weer normaal' van Len Munnik die zojuist in Perscentrum Nieuwspoort door de jury van de Inktspotprijs 2020 is bekroond. De winnaar en alle 107 andere inzendingen van dit jaar, stuk voor stuk scherpe en grappige politieke prenten, zijn vanaf morgen op groot formaat voor het eerst in Nederland te bewonderen in de tentoonstelling 'Inktspot' in het Limburgs Museum.

17 september 2020

Limburgs Museum start crowdfundactie rond digitale tafel

Het Limburgs Museum roept Limburgers op massaal bij te dragen aan drie nieuwe Onvergetelijk Limburgs Museumtafels, waarmee rondleiders een jaar lang door heel Limburg op pad kunnen gaan. Die magische tafels zijn bedoeld voor Limburgers met geheugenproblematiek zoals dementie, en bewoners van verzorgingshuizen. Wie doneert krijgt er een klein geluksmoment voor terug. De crowdfundingcampagne start op 21 september, Wereld Alzheimer Dag.