Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en dient iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Griezelen met Paul van Loon

25 september 2017

Wie wil griezelen met humor, kan tot mei 2018 in het Limburgs Museum terecht.

Afgelopen weekeinde werden de zalen met de tentoonstelling Paul van Loon - De Andere Werkelijkheid door meer dan 100 kinderen feestelijk geopend. Zalen vol Paul van Loons handelsmerk: ‘grumor’. Je waant je daadwerkelijkheid in de verhalen van de populaire kinderboekenschrijver Paul van Loon. Zo is er een enorme Griezelbus en kun je de klas van Meester Kikker bezoeken. Er is van alles over Dolfje Weerwolfje te vinden en ook Foeksia de mihiheks vliegt voorbij.

Het is een interactieve tentoonstelling: je mag van alles aanraken en doen. Er zijn spelletjes die te maken hebben met taal en de boeken van Paul van Loon, schrijftips van de auteur zelf en je kunt gratis de bioscoopfilm Dolfje Weerwolfje bezoeken. Met de tentoonstelling willen het Limburgs Museum en Paul van Loon kinderen aanzetten tot lezen.

Dat is afgelopen weekeinde alvast gelukt. De kinderen die samen met hun ouders of opa’s en oma’s de opening kwamen vieren, hadden hun favoriete Paul van Loon-boeken bij zich voor een handtekening. Ze konden hun kinderboekenhelden van dichtbij leren kennen, want niet alleen de schrijver was er, maar ook Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks liepen rond. En de échte Griezelbus maakte onverwacht een tussenstop bij het Limburgs Museum.

Paul van Loon werd geboren in Geleen. Kinderen over de hele wereld kennen de figuren uit zijn verhalen. Hij verkocht meer dan een miljoen boeken in 24 landen. Ze zijn verfilmd en hij grossiert in prijzen.

Foto's door Kim Roufs