Let op: vanwege de enorme belangstelling kunnen tickets voor 50 Jaar Thielen alleen nog via tijdslots gekocht worden, ook met Museumkaart.

Voorkom lang wachten aan de balie en bestel je tickets online. Naar de webshop.

Beperkte bereikbaarheid tijdens Venloop

20 maart 2019

In het weekend van 30 en 31 maart 2019 vindt de 14e editie van de Venloop plaats.

Het parcours loopt door de straten van Venlo. De bereikbaarheid is daardoor beperkt en sommige wegen zullen afgesloten zijn. De deelnemers finishen voor het Limburgs Museum, waardoor het extra druk zal zijn op het plein. Daarnaast is het plein voor een groot deel afgezet met hekken, waardoor je om zult moeten lopen via het Julianapark. Vanuit het station wordt met routebordjes aangegeven hoe je het snelst bij het Limburgs Museum komt.

Je kunt ons tijdens dit weekend gewoon bezoeken: op beide dagen, zaterdag 30 en zondag 31 maart, is het Limburgs Museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Museum van Bommel van Dam is op zondag 31 maart gesloten.

Parcoursen
De parcoursen van de hardloopwedstrijden op zondag tref je aan op deze pagina.

De wandelaars op zaterdag nemen als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer en hiervoor worden beperkt straten afgezet. De doorsteek van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat en v.v. is niet mogelijk. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 - 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Parkeren bezoekers van de stad
Indien je toch besluit om met de auto naar het centrum van Venlo te komen, dan kan er op de zondag van de Weir Venloop beperkt gebruik worden gemaakt van de parkeergarages Q-park Centrum Maasboulevard, Maaswaard (Q-park) en Roermondsepoort (Q-park). Alle drie de parkeergarages zijn op de zondag van de Weir Venloop niet bereikbaar tussen 13.45 en 14.45 uur. De parkeergelegenheden aan de Lage Loswal en de Maaskade zijn wel gewoon bereikbaar via de Urbanusweg. Veel winkels in de Venlose binnenstad zijn geopend en bereikbaar. Houd hier alleen rekening met een korte omweg. Het parkeerterrein Arsenaal is op de zondag van de Weir Venloop alleen te voet bereikbaar.

Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Plattegrond bereikbaarheid Limburgs Museum (868,7 KB)