Allereerste Night at the Museum

27 februari 2018

Op vrijdag 6 april blijft het Limburgs Museum voor het eerst in zijn bestaan de hele avond open. Voor bezoekers valt er die avond tot 23:00 uur van alles te beleven, van griezeltocht tot griezelkwis. Centraal staat de tentoonstelling over kinderboekenschrijver Paul van Loon, maar ook alle andere zalen van het museum blijven open.

Slechts 150 toegangskaarten zijn er beschikbaar, dus wie de eerste Night at the Museum wil meemaken, moet er snel bij zijn. Je krijgt er veel voor terug: een optreden van de band van Paul van Loon & Andere Snuiters, bijvoorbeeld. En de kans om allerlei bekende figuren uit Paul van Loon-boeken tegen het lijf te lopen, zoals Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks. Je kunt een speurtocht in het museum doen, er is griezelgebak en heksenranja. En je kunt, als je durft, door de grote museumzalen dwalen op zoek naar historische schatten. Verder staat de échte Griezelbus voor het museum geparkeerd: daar kunnen bezoekers de Griezelkwis in spelen. Natuurlijk is er ook een gelegenheid om een handtekening van Paul van Loon te scoren en om met de schrijver op de foto te gaan.

De Night at the Museum begint op 6 april om 18:30 uur. Om 23:00 uur sluiten de museumdeuren. Durf jij daarna zelfs de hele nacht te blijven slapen? Doe dan mee aan onze Slaapwedstrijd. De 8 winnaars winnen een logeerpartij, met als hoogtepunt: een griezelverhaaltje-voor-het-slapengaan van kinderboekenschrijver Paul van Loon zelf.

Over de Night at the Museum Over de Slaapwedstrijd