Limburg Film Festival: Limburg in Beeld

Zaterdag 13 januari 13:30 uur

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats. Deze tweede editie biedt een ruime blik op Limburgse cultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. In het Limburgs Museum worden vijf bijzondere films vertoond. Op zaterdag 13 januari staat om 13:30 uur op het programma: Limburg in Beeld.

• Titel: Limburg in Beeld
  • Met korte inleiding en voorfilm: Venlo Villapark
  • Met live soundtrack van pianist/componist Mike Roelofs
  • Lengte: 75 minuten
Entreebewijzen bestellen (kies: LFF 13-1 Venlo in beeld)
Over de voorstelling

Jules Stoop, oprichter van het Polygoon bioscoopjournaal, maakte in de vroege periode van de Nederlandse cinema deze belangrijke en prachtige filmopnames in Limburg. In de film zien we de stad Maastricht, het leven op een boerderij in Amby, de mergelindustrie, Valkenburg en het Geuldal. Stoop maakte deze films in 1918 als ondersteunend materiaal voor het onderwijs en bracht ze in de bioscopen onder de titel LIMBURG IN BEELD. Het is een van de eerste lange documentaires in Nederland gemaakt, precies honderd jaar geleden. Dat was aanleiding voor het Limburgs Museum om deze bijzondere, zwijgende film in een heel nieuwe jas te steken. Pianist/componist Mike Roelofs (Tegelen, 1980) is gevraagd een compositie te schrijven voor de film. Schrijver-dichter Noor Roelofs (Grubbenvorst, 1979) maakt teksten die de filmopnames in de tijd van toen plaatsen, maar die de kijker van nu ook laat nadenken over onze tijd. Samen met basklarinettist Piotr Torunski (Pulawy, Polen, 1984) maken zij een soundtrack die tijdens de vertoning live bij de film uitgevoerd wordt. Het voorfilmpje VENLO VILLAPARK, gemaakt door Jos Caubo, dateert uit hetzelfde jaar en is een korte hilarische sketch met de toneelbroers Sef en Mathieu Cornet in de hoofdrollen.

Entreebewijzen voor deze voorstelling

Entreebewijzen voor deze voorstelling zijn eenvoudig te bestellen via de website van het Limburgs Museum. Klik bij "LFF 13-1 Limburg in beeld" op "Bestellen" en bestel de entreebewijzen. Het reguliere tarief bedraagt €8,50 per persoon; leden van CineSud en De Nieuwe Scene betalen €6,50 per persoon. Vrienden van het Limburgs Museum en Museumkaarthouders bezoeken deze voorstelling gratis maar worden wel verzocht via de webshop een entreebewijs (à €0,00) te bestellen. Op de dag van de voorstelling kan het entreebewijs samen met de Vriendenpas of Museumkaart aan de balie worden laten zien.

Bezoekers met een passe-partout voor het Limburg Film Festival hoeven geen entreebewijs te bestellen. Zij kunnen zich aan de balie melden met de passe-partout om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Overige filmvoorstellingen in het Limburgs Museum

Volledige programma Limburg Film Festival