Venlo verrast je

Ontdek wat Venlo nog meer te bieden heeft!

Combineer je bezoek aan het Limburgs Museum met een bezoek aan de sfeervolle Wereldstad Venlo. Slenter over de Maasboulevard en door de winkelstraten in de karakteristieke binnenstad, geniet van een bourgondische maaltijd in een van de vele gezellige restaurants of laat je verrassen door het brede cultureel aanbod. Ontdek via VenloVerwelkomt.nl al het moois dat Venlo te bieden heeft.

Kunst en cultuur snuiven

Avondje uit

Overnachten in Venlo

Museum van Bommel van Dam
Laat je verrassen in Museum van Bommel van Dam, hét museum voor moderne en hedendaagse kunst & design van Noord-Limburg! In dit volledig gerenoveerde, voormalige postkantoor beleef je op allerlei manieren de kracht van moderne en hedendaagse kunst. Van tentoonstellingen en rondleidingen tot inspirerende activiteiten en maatschappelijke kunstprojecten. Een groot deel van het museum is bovendien gratis toegankelijk: verwonder je over de Stijlkamer waar oprichters Maarten & Reina door middel van virtual reality tot leven komen of geniet van het prachtige uitzicht vanuit de ‘Duikbril’. Ontdek het zelf!

Museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1
5911 BX Venlo

 

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Alles draait om keramiek in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. In het museum, de exposities én in het atelier. Beleef de keramische geschiedenis van deze regio. Leer alles over dit boeiende ambacht, van pottenbakkersschijf tot 3D-printer. Ontdek de frisse schoonheid van moderne keramische kunst. Het keramiekcentrum dat voortkwam uit de Tegelse kleiwarenindustrie is te vinden op een unieke locatie op landgoed Château de Holtmühle in Tegelen.

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen
Kasteellaan 8
5932 AG Tegelen

 

Missiemuseum
Metershoge vitrines, geprepareerde dieren, wanden vlinders, een insectenkabinet en een opgezette beer. In het Missiemuseum in het prachtige Kloosterdorp Steyl vind je – via een overweldigende collectie dieren en voorwerpen in een opstelling zoals gebruikelijk was aan het einde van de negentiende eeuw – een kijk op de wereld.

Missiemuseum
Sint Michaëlstraat 7
5935 BL Steyl

 

Limburgs Schutterijmuseum
Het Limburgse schutterswezen is eeuwenoud. Vroeger had de schutterij een officiële functie in de vorm van een burgerwacht die de stad moest beschermen tegen aanvallen. Tegenwoordig vormt het Oud Limburgs Schuttersfeest in de zomer het hoogtepunt van het jaar. Maak in het Limburgs Schutterijmuseum kennis met historie, tradities en activiteiten en bekijk vaandels, zilver en uniformen.

Limburgs Schutterijmuseum
Rozenstraat 18
5935 AN Steyl

 

Galerie Wilms
Galerie Wilms is gespecialiseerd in hedendaagse kunst: schilderijen, tekeningen, fotografie en sculpturen. De galerie vertegenwoordigt zowel jonge veelbelovende kunstenaars als gevestigde kunstenaars, uit Nederland en internationaal. Vanaf de start van de galerie is er een prikkelend en kwalitatief hoogstaand tentoonstellingsprogramma ontwikkeld. Daarnaast presenteert Galerie Wilms zich op diverse kunstbeurzen, waaronder PAN Amsterdam, Unseen en de KunstRAI. Werk van kunstenaars van Galerie Wilms is te vinden in diverse nationale en internationale museumcollecties, bedrijfscollecties en particuliere verzamelingen. Check de website voor de actuele tentoonstelling.

Galerie Wilms
Nieuwstraat 52
5911 JV Venlo

 

Avondje uit

Maaspoort Theater & Events
Een van de meest gastvrije theaters van Nederland staat in de Venlose binnenstad. De Maaspoort Theater & Events zorgt voor een unieke beleving, méér dan een gezellige en ontspannen avond uit. Artiesten, shows, beleving en spektakel tastbaar maken en mensen een onvergetelijke en mooie herinnering bezorgen, dat is de drijfveer voor het team van de Maaspoort. Niet alleen in de theaterzalen maar ook daaromheen bij binnenkomst, in de twee restaurants, het theaterhotel, bij zakelijke evenementen en in de foyers.

Maaspoort Theater & Events
Oude Markt 30
5911 HH Venlo

 

Grenswerk
Grenswerk – gehuisvest in een waanzinnig gebouw in historische pakhuisstijl – is hét poppodium van Venlo en omstreken. De brede, aansprekende programmering biedt voor elk wat wils: hiphop, techno, pop, jazz, soul en nog veel meer! In het café van Grenswerk kun je daarnaast genieten van de lekkerste hapjes en drankjes.

Grenswerk
Peperstraat 10
5911 HA Venlo

 

Overnachten in Venlo

Mr. Jigs
Tegenover het Limburgs Museum staat Mr. Jigs, een hotel ingepakt in een sneeuwwit gebouw met zwarte raamkozijnen. Het hotel is bekroond met drie sterren en is ontworpen door te kiezen tussen geen bullshit en onverwachte luxe. Mr. Jigs is goed bereikbaar met het treinstation op steenworp afstand en voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. En het is maar een korte wandeling naar het hart van het stadscentrum, dus maak je verblijf in Venlo compleet met een overnachting bij Mr. Jigs.

Mr. Jigs
Keulsepoort 16
5911 BZ Venlo

 

Theaterhotel Venlo
In het Theaterhotel Venlo, bekroond met vier sterren, is het goed toeven. Het is gelegen op een van de meest historische plekken van de stad en biedt gastvrijheid, comfort en absolute rust te midden van de Venlose binnenstad. De kamers – ruim, comfortabel, modern en elk met hun eigen charme – kijken uit op het eeuwenoude stadhuis in renaissancestijl of op Grenswerk.

Theaterhotel Venlo
Maaspoortpassage 1
5911 HC Venlo

Van der Valk Hotel Venlo
Betaalbare luxe en oprechte Limburgse gastvrijheid, dat is Van der Valk Hotel Venlo. Uniek gelegen aan de rand van natuurgebied De Maasduinen ligt het recent vernieuwde Van der Valk Hotel Venlo met Restaurant V en Zest Live Cooking. Het hotel beschikt over 168 ruime en uiterst comfortabele kamers die van alle gemakken voorzien zijn. De faciliteiten van Van der Valk Hotel Venlo bestaan onder meer uit een gezellige bar, wellness, een indoor zwembad, gym, relaxruimten en een buitenterras.

Van der Valk Hotel Venlo
Nijmeegseweg 90
5916 PT Venlo

 

Hotel Restaurant Wilhelmina
Hotel Restaurant Wilhelmina is een traditioneel hotel, waarbij gastvrijheid en sfeer nog grote waarde hebben. Het hotel bestaat al ruim 145 jaar en biedt 43 comfortabele kamers, een stijlvol restaurant én een gezellige bar. Hotel Restaurant Wilhelmina, gelegen recht tegenover het station, op een steenworp afstand van het Limburgs Museum en de bruisende binnenstad, is hiermee een uitstekende keuze voor het ontdekken van Venlo.

Hotel Restaurant Wilhelmina
Kaldenkerkerweg 1
5913 AB Venlo