Voor echte geluksmomenten

Onvergetelijk Limburgs Museumtafel

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Samen aan de praot

Voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen en ziekenhuizen is er de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel. Een groot digitaal aanraakscherm waarmee je objecten uit de collectie van alle kanten kunt bekijken. Je raakt vanzelf aan de praot, ook als het geheugen niet altijd even goed meer meewerkt. Een speciaal opgeleide gespreksleider helpt het gesprek op gang met vragen, beeldfragmenten en zintuiglijke prikkels. Het levert echte geluksmomenten op, zeggen zorginstellingen en ziekenhuizen die al met de tafel hebben gewerkt.

Dankzij gulle crowdfunders kan elke Limburgse ziekenhuis en zorginstelling een gratis rondleiding boeken. Een gespreksleider van het Limburgs Museum komt dan met de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel naar je toe.

Bijzonderheden

  • Rond de tafel kunnen maximaal 8 mensen zitten (inclusief begeleiders)
  • Er zijn speciale edities gemaakt voor Noord-, Midden- en Zuid-Limburg
  • De activiteit duurt 1 uur en is op iedere dag van de week in te plannen
  • Je kunt de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel eenvoudig reserveren via een mail naar reserveringen@limburgsmuseum.nl of belletje naar 077 3522112

De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is een project van STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur (een initiatief van het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam) in samenwerking met Onwijs. Financieel wordt het project ondersteund door Cultuurimpuls Venlo en onze crowdfunding, waaraan maar liefst 151 donateurs hebben meegedaan, zoals Amendt Advocatuur en Stichting Vrienden van het Limburgs Museum. Onze dank is groot.

Limburgs Museum - Onvergetelijk Limburgs Museumtafel