Limburg viert

Feest!

Nu te zien
Nu te zien
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Elke Limburger is er dol op!

Onze provincie barst van het feestgedruis: van vastelaovend en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa’s. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde. Met al die feesten willen we plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in ons leven.

In de familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Een feest van herkenning voor jong en oud!

Verkleed je voor de Boérebroélof, ontwerp je eigen ramadan-lamp, schiet met een buks op een boom vol bölkes of dans in de silent disco. Er zijn interviews te zien met bijvoorbeeld Jan Smeets van Pinkpop en een echte Prins én Prinses carnaval, je kunt een quiz spelen of optreden op een festivalpodium. En voordat je naar huis gaat, steek je een kaarsje aan voor iemand van wie je het leven viert.

Jouw feestje

Welk feest mag volgens jou niet ontbreken? In Feest! geven we ook lokale feesten een plek. Om van de rijke Limburgse feestcultuur een compleet beeld te geven, kun je daarom ook jouw feest indienen. Welk feest verdient volgens jou een plek in het Limburgs Museum? Lever jouw input aan via deze pagina!

Je inzending komt uiteindelijk terecht op een digitale kaart van Limburg in de tentoonstelling Feest!. Daarnaast kan jouw verhaal nog extra onder de aandacht worden gebracht op Ons Limburgs Museum of via de social media kanalen van het Limburgs Museum.


Feest!
in de pers

Ontdek meer verhalen over Feest!

Feest in Limburg! Wat vier jij?

Bekijk verhaal

De Bronk in Eijsden: al meer dan 750 jaar pralen en pronken

Bekijk verhaal

Republiek Limburg? Over de relatie tussen de provincie en het koningshuis

Bekijk verhaal

Feest! ontdekken met je klasgenoten of vriendjes en vriendinnetjes?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Feest! Weet wat je viert

Deze tentoonstelling is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk educatieproject voor het primair onderwijs. Samen met elf musea en culturele instellingen in Nederland en een in Suriname bieden we kinderen de kans meer te leren over religieuze feestdagen en hun achtergrond. Met de website www.weetwatjeviert.nl wordt ook lesmateriaal en informatie geboden voor de docenten op school, of voor de leerlingen thuis. Het project is een initiatief van Museum Catharijneconvent.

Over VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.