Feest!

Vanaf 2 december 2023
Vanaf 2 december 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Feest! Welke Limburger is er niet dol op?

Welke Limburger is er niet dol op? Onze provincie barst van het feestgedruis: van carnaval en schuttersfeesten tot ramadanfeesten en bar mitswa. Veel culturen zorgen voor verschillende soorten feesten én voor veel feestvreugde.

Met al die feesten willen we plezier maken, samen genieten met vrienden en familie, maar ook aandacht besteden aan de belangrijke momenten in ons leven.

In de interactieve familietentoonstelling Feest! ontdek je met allerlei spelelementen welke feesten er in Limburg worden gevierd. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen.

Museum van Limburg

Als Limburgs Museum vertellen we de verhalen van alle Limburgers. Samen met L1 gaan we in het nieuwe tv-programma Museum van Limburg daarom op zoek naar feestelijke verhalen en objecten die een plek verdienen in deze tentoonstelling. Meer lezen of jouw object of verhaal aanmelden? Klik hier!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Feest! Weet wat je viert

Deze tentoonstelling is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk educatieproject voor het primair onderwijs. Samen met elf musea en culturele instellingen in Nederland en een in Suriname bieden we kinderen de kans meer te leren over religieuze feestdagen en hun achtergrond. Met de website www.weetwatjeviert.nl wordt ook lesmateriaal en informatie geboden voor de docenten op school, of voor de leerlingen thuis. Het project is een initiatief van Museum Catharijneconvent.

Over VSBfonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.