De kluis van SuperSint

Was te zien: 18 november t/m 5 december 2023
Was te zien: 18 november t/m 5 december 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Let op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen.

Bekijk hier ons tentoonstellingsarchief.

Nieuwe speurtocht: De kluis van SuperSint

Tot en met 5 december 2023 help je in het Limburgs Museum via een speurtocht vol activiteiten de kluis van SuperSint te kraken. In de doe-tentoonstelling De kluis van SuperSint leren kinderen én (groot)ouders spelenderwijs over Sint Nicolaas. Zo oefen je taal, rekenen en motorische en sociale vaardigheden. Je ontdekt dat jij, net als Sinterklaas, heel goed in staat bent om iemand anders te kunnen helpen. Klim op de daken, help met de pakjes en kraak de kluis met verlanglijstjes. Zo zorg jij ervoor dat alle kinderen gewoon hun cadeautjes kunnen krijgen.

Speciaal voor oudere kinderen en ‘grote mensen’ bevat de tentoonstelling een verdiepingslaag. Daarin ontdek je waarom we het Sinterklaasfeest vieren zoals we dat nu doen. Waarom krijg je bijvoorbeeld strooigoed in je schoen? En waarom rijdt Sinterklaas op zijn paard over de daken?

Ontmoet Sinterklaas!
Wil jij Sinterklaas persoonlijk ontmoeten? Hij is aanwezig in ons museum op elke woensdag om 14:00 en 15:30 uur en op elke zaterdag en zondag om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Let op: met uitzondering van zaterdag 18 en zondag 19 november.

 

Speciale SuperSint-tickets
Voor De kluis van SuperSint bieden we speciale tickets aan. Hiermee heb je enkel toegang tot deze specifieke tentoonstelling in het Limburgs Museum.

De kluis van SuperSint is de gloednieuwe variant op de razend populaire doe-expo Het avontuur van SuperSint, die eerder dit jaar verloren ging bij een brand bij verhuisbedrijf de Kievit. Lees hier meer.