Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Voor bezoek aan 'Het avontuur van SuperSint' is dit verplicht. Boek hier je e-ticket!

Slotconcerten Ring des Feuers

50 Jaar Thielen – De ogen van de meester

Speciaal ter afsluiting van de overzichtstentoonstelling ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’ organiseert het Limburgs Museum twee slotconcerten met de titel ‘Ring des Feuers’ – een nieuwe opera met muziek van Richard Wagner.

Meesters inspireren meesters
De gigantische veelluiken van Evert Thielen overrompelen, om je vervolgens te betoveren met hun prachtige details en ongelofelijke dieptes. Deze prikkeling is ook voelbaar in de muziek van Wagner. De uitvoering Ring des Feuers laat zich inspireren door het werk van Evert Thielen, zo ook Thielen zich laat inspireren door de muziek van Wagner. Ring des Feuers wordt door ware meesters uitgevoerd.

Wagner zoals je hem nog nooit gehoord hebt
De bron van de uitvoering is Ring des Nibelungen - het fantastische Gesamtkunstwerk van Wagner - en richt zich op één motief: het verhaal over de slapende Brünnhilde. Bijzonder is de wijze van uitvoeren. Waar Wagners muziek doorgaans door orkesten met wel 130 musici ten gehore wordt gebracht, is deze speciale versie geschreven voor twee vleugels en slagwerk.

En dat gewoon in Limburg met talent uit Limburg
De opvoeringen vinden plaats op 31 mei en 1 juni 2019 in het Limburgs Museum in Venlo. De uitvoering wordt mogelijk gemaakt door:

  • Sybrand van der Werf Regisseur
  • Robert Weirauch Muzikaal leider, pianist
  • Constant Notten Pianist
  • Carsten Langer Slagwerk
  • Annemarie Kremer Brünnhilde
  • Frank van Aken Siegfried
  • Sef Thissen Wotan, Initiatiefnemer

Programma
20:00   Aanvang
20:15    Start voorstelling
21:45    Einde voorstelling
21:45    Mogelijkheid tot borrelen in het Thielen Paviljoen
23:00   Einde avond

Dineren
De voorstelling is uit te breiden met een luxe 3-gangen diner in het Thielen Paviljoen. Het diner wordt bereid in de sfeer van de avond. Dieetwensen kunnen aan ons worden doorgegeven. Bovendien wordt het diner verrijkt met een inleiding door Sef Thissen over de uitvoering en de connectie met het werk van Evert Thielen.

17:30    Aanvang in de foyer bij het Thielen Paviljoen
18:00   Start diner
20:00  Einde diner

Let op: er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar, dus op = op.

Tickets kopen? Tickets kopen met vouchercode?

  • Wanneer 31 mei en 1 juni 2019
  • Waar Limburgs Museum
Adres en route