Wat maakt Limburg?

Werk in uitvoering

t/m 16 februari 2025
t/m 16 februari 2025
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Op zoek naar verhalen

Wat maakt Limburg? Het landschap of de taal, de grenzen of de mensen, onze herinneringen of de toekomst die we voorzien?

In het Limburgs Museum onderzoeken, verzamelen en vertellen we de verhalen van Limburg. Hier zie je de levens van de Limburgers zelf en hoe die veranderen. Werk in uitvoering is een bouwplaats waar we samen zoeken naar die verhalen. We nemen je in vogelvlucht mee door de Limburgse geschiedenis en stellen vragen. Wat is Limburg? Wie is de Limburger? En welke verhalen kennen wij nog niet?

Zie jij jezelf weerspiegeld in onze vitrines? Denk en praat met ons mee. Deel je verhaal, je herinneringen en je visie. Stel je eens voor waar we de lege vitrines in deze tentoonstelling mee kunnen vullen om het verhaal van onze provincie completer te maken. Samen bouwen we het verhaal van Limburg.

Ga met ons mee, dwars door Limburg.

Het Limburgs Museum in De Waereld in Limburg
In de vijfdelige serie De Waereld in Limburg van L1 gaat schrijver, muzikant, journalist en historicus Frans Pollux ook op zoek naar bijzondere verhalen die ons meer vertellen over het ontstaan van Limburg. Tijdens zijn reis bezoekt hij plaatsen in het hedendaagse Limburg die een omvangrijke geschiedenis verbergen. Elke aflevering brengt hij daarbij ook een bezoek aan het Limburgs Museum. Meer weten of de afleveringen terugkijken? Dat kan op de website van L1.
De Waereld in Limburg is een productie van D2D Media en wordt mede mogelijk gemaakt door Coöperatie Erfgoed Limburg, Veldeke Limburg en Provincie Limburg.

 

Werk in uitvoering in de pers