Gemeente Gennep

Limburgs Museum bij Het Genneper Huys

Vanaf september 2024
Vanaf september 2024
Scroll

Het Genneper Huys

Op vrijdag 27 oktober 2023 hebben de gemeente Gennep en het Limburgs Museum officieel de handen ineengeslagen om een bijzonder stukje Limburgse geschiedenis tot leven te brengen: Het Genneper Huys. Dit is een voormalige burcht en versterkte vesting gelegen tussen de Maas en de monding van de Niers. Wethouder Janine van Hulsteijn en directeur Bert Mennings van het Limburgs Museum vierden dit moment door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen in het historische stadhuis van Gennep.

Interactieve tentoonstelling over de belegering van Het Genneper Huys
Bezoekers krijgen de kans om zich in te leven in de ervaringen van zij die er bij waren in het jaar 1641, toen Gennep belegerd werd door Frederik Hendrik tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Denk aan Frederik Hendrik, soldaten, boeren rondom Gennep, kruisheren in het klooster van St. Agatha en gewone Gennepenaren. Zij zullen hun persoonlijke verhalen delen met de bezoekers van de tentoonstelling, over wat ze hebben gezien, gehoord en gevoeld, en hoe de belegering hun levens heeft beïnvloed. Deze ervaringen worden ondersteund en aangevuld met historische bronnen, schilderijen, prenten en archeologische voorwerpen.

Limburgs Museum op Locatie
Regelmatig is het Limburgs Museum ook op andere locaties in de provincie te bezoeken. Zo ontdek je het museum van september 2024 in de tentoonstelling over Het Genneper Huys op locatie bij gemeente Gennep. Lees meer in het nieuwsbericht.