De geschiedenis komt tot leven!

Wargaming Weekend

zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023
zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Jij bepaalt de volgende zet!

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober voer jij het bevel in de veldslagen tijdens het Wargaming Weekend. Ga terug in de tijd naar het Rampjaar 1672, een tijdperk van oorlog tussen de Zonnekoning en Oranje, en stap in de schoenen van de bevelhebbers van het 17e eeuwse Franse en Nederlandse leger.

In de foyer van ons museum neem je plaats aan het slagveld en bepaal jij de volgende zet. Rol dobbelstenen en mobiliseer de troepen van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV of die van stadhouder Willem III van Oranje om te overwinning te behalen. Maar pas op: één foute zet kan jouw strijdplan fataal worden. Welke kant kies jij? Die van Lodewijk XIV of juist Willem III? En welke strategie ga jij toepassen om die glorieuze overwinning te behalen?

Toekijken vanaf een veilige afstand is uiteraard ook mogelijk. Daarnaast kun je tijdens het Wargaming Weekend je creativiteit loslaten en je eigen miniatuursoldaat schilderen.

Ik denk dat er iets moois te zien zal zijn.

Koning Lodewijk XIV kort voor de verovering van Maastricht, 1673

 

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023, 11:00 tot 17:00 uur.
  • Waar: de foyer.
  • Kosten: gratis bij te wonen (exclusief entree Limburgs Museum). Wil je tijdens het Wargaming Weekend ons museum bezoeken? Reserveer dan je tickets via onze webshop.

Op 29 oktober deelnemen aan de lezing over Vauban?