Gratis rondleidingen in het dialect

Gratis toegang met je Boekenweekgeschenk

zondag 23 maart 2025
zondag 23 maart 2025
Scroll

Gratis toegang en rondleidingen in het dialect

Ben jij een boekenliefhebber én houd je van musea? Maak dan van 23 maart een bijzondere dag: het Boekenweekgeschenk geeft je gratis toegang tot ons museum.

Kom langs, ontdek onze tentoonstellingen en neem deel aan een van onze gratis rondleidingen in het dialect. Het thema van de Boekenweek 2025 is namelijk ‘in je moerstaal.’ Dompel je onder in een wereld vol Limburgse verhalen. Want verhalen beleven, daar draait het om tijdens de Boekenweek en in het Limburgs Museum.

Wat is het Boekenweekgeschenk 2025?

Je ontvangt het Boekenweekgeschenk De krater van Gerwin van der Werf tijdens de Boekenweek, van 12 t/m 23 maart, in jouw boekhandel, bijvoorbeeld bij de Venlose boekhandel Koops tegenover het Limburgs Museum, bij aankoop van € 15,- aan boeken. Neem dit geschenk mee op zondag 23 maart want dit is je toegangskaart. Per geschenk krijg je eenmalig toegang tot het museum.

Aanmelden voor de rondleidingen

Op deze dag worden er twee gratis rondleidingen in het dialect gegeven.

Aanmelden kan enkel op 23 maart aan de balie van het Limburgs Museum. Let op: max. 15 personen per rondleiding.

Combineer je (gratis) bezoek met onze buren

Ook bij onze buren (museum van Bommel van Dam) krijg je op vertoon van jouw boekenweekgeschenk gratis toegang tot het museum. Dit voorjaar neemt museum van Bommel van Dam jou mee in het fascinerende levensverhaal en veelzijdige werk van de onterecht vergeten kunstenaar en culturele aanjager Giselle Kuster (Venlo, 1911 – Heerlen, 1972). Met de tentoonstelling Onbegrensd – Het leven & werk van Giselle Kuster zet het museum haar alsnog in de schijnwerpers en jaagt het onderzoek aan naar een van de belangrijkste Limburgse kunstenaars van de 20e eeuw. Niet eerder getoonde ‘vermiste’ schilderijen uit particuliere verzamelingen en kunstwerken uit de eigen museumcollectie worden gepresenteerd met die van tijdgenoten en inspiratiebronnen als Charley Toorop, Jan Sluijters en Otto van Rees.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Logo Museumvereniging