Schenken & Bruiklenen

Scroll

Overweeg je een schenking te doen?

Wat fijn dat je daarbij aan ons denkt.

Financiële schenking
Wil je een bijdrage doen in de vorm van een financiële schenking? Dat kan! Je kunt je gift speciaal bestemmen voor een specifieke activiteit van het Limburgs Museum. Denk dan aan een tentoonstelling, onderzoek, restauratie, educatie of aankoop. Door de Geefwet zijn schenkingen aan culturele instellingen met een ANBI-status zoals het Limburgs Museum fiscaal aantrekkelijker gemaakt.

Mocht je vragen hebben of een financiële schenking willen doen, neem dan contact op met Linda Frints via l.frints@limburgsmuseum.nl.

Schenking van een object
Heb je een interessant object dat je wil schenken? Dan komen onze collega’s graag met je in contact. Een schenking wordt vervolgens zorgvuldig afgewogen, omdat het object moet passen binnen ons verzamelbeleid en het de inspanning voor beheer en behoud moet rechtvaardigen.

Mocht je vragen hebben of een object willen schenken, neem dan contact op met de afdeling Collectie via collecties@limburgsmuseum.nl. Voeg indien mogelijk een duidelijk beschrijving en foto van het object toe.

Charles Hubert Eyck, Atelier Ravensbos. Olieverf op doek. Collectie Limburgs Museum.

Wil je een bruikleen aanvragen?

Het Limburgs Museum vindt het belangrijk om objecten uit de collectie zichtbaar te maken. Daarom stellen we onze objecten regelmatig beschikbaar als bruikleen aan collega-instellingen. Objecten die deel uitmaken van vaste tentoonstellingen of in een te slechte conditie verkeren, lenen we in principe niet uit.

Stuur een bruikleenaanvraag zo vroeg mogelijk in, minimaal drie maanden voor aanvang van de bruikleenperiode. Binnen vier weken ontvang je antwoord. Aan de aanvraag kunnen geen rechten worden ontleend.

Vermeld in de bruikleenaanvraag de gegevens van de aanvragende instelling en een contactpersoon. Laat ons ook weten wanneer en waarom je iets wil bruiklenen. Is het voor een tentoonstelling? Voor onderzoek?

Algemene bruikleenvoorwaarden

Voor vragen of aanvragen kun je contact opnemen met onze afdeling Collectie via collecties@limburgsmuseum.nl.