Rondleidingen

Kijken met andere ogen

Kijk met de blik van een Romein. Luister naar het verhaal achter het portret. De rondleidingen met een conservator of een kunsthistoricus laten je met andere ogen naar de geschiedenis kijken. Verruim je blik op verleden, heden en toekomst.

Offerte aanvragen
Capaciteit
Carré: 24 personen
Theater: 40 personen
U-opstelling: 20 personen
Blok: 24 personen
Specificaties
In het atelier is een 90 inch TV-scherm aanwezig
€ 195,- per dagdeel

Reserveer een plek

Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein

Vul het formulier in

Stap 1 van 2

Uw persoonlijke gegevens
Naam contactpersoon(Vereist)
Adresgegevens

Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Nadat deze in 1870 gesloopt waren werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen, die via Venlo een belangrijke internationale verbinding onderhielden. Aan de zijde van het station is tevens het oudst in Nederland bewaard gebleven tankstation terug te vinden.

Dit Esso tankstation werd gebouwd in 1933 en heeft sinds de jaren zeventig aan verscheidene instanties en bedrijven onderdak geboden. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest bij de totstandkoming van haar ontwerp voor het museum.