Kijken naar kunst

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Inhoud les

De leerlingen worden bij de entreebalie ontvangen en starten de les door goed om zich heen te kijken. Hoe ziet het museum er vanbinnen eigenlijk uit? Wat is er te zien? Dat soort vragen worden er gesteld. We bespreken wat er allemaal in een museum gebeurd.

Daarna gaan de leerlingen zowel in onze vaste tentoonstelling Van Neanderthaler tot stedeling als in de wisseltentoonstelling Mystiek – Rituelen. Verstilling. Extase. samen kijken naar verschillende vormen van kunst. Bijvoorbeeld: bouwkunst, versiering op steen of aardewerk, schilderijen en ruimtelijke kunst. Bij elk onderdeel volgt een korte verwerking door middel van een doe-opdracht of een vraag-leergesprek waarbij er gebruik wordt gemaakt van de Visible Thinking in the Museum (VTM) methode. Dit is een flexibele structuur voor het verkennen en bespreken van een grote verscheidenheid aan collectie waarin de betrokkenheid en observatie van leerlingen centraal staat.

De les wordt afgesloten met een verwerkingsworkshop waarbij de leerlingen met kleuren gaan toveren” samen zal hun werk één groot kunstwerk vormen waarbij een kunstwerk uit onze tentoonstelling Mystiek het uitgangspunt is.

Kijken naar Kunst - Educatie - Limburgs Museum

Doelstellingen
Kennismaken met het museum als een plek om plezier te hebben en te leren
Kennismaken met kunst en ervaren wat dit met je doet
Leren kijken naar kunst
Leren dat de mens door de tijd heen altijd manieren heeft gezocht om zich creatief te uiten
Voor wie
Groep 1 t/m 4
Wanneer
T/m 17 maart 2023 van dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Duur
120 minuten
Kosten
€ 4,- per leerling, € 50,- per museumles (max. 35 leerlingen per museumles; begeleiders zijn gratis)
Bijzonderheden
Na reservering ontvangt de leerkracht een handleiding met lessuggesties.
Leerlingen werken in groepjes.
Lunch halfuurtje!
Voor of na de museumles kun je ook gebruikmaken van de educatieve ruimte om samen met de kinderen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking zodat de groep zijn eigen meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders.