Limburg Film Festival: Muziek moet je maken met je hart

Zondag 14 januari 12:30 uur

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats. Deze tweede editie biedt een ruime blik op Limburgse cultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. In het Limburgs Museum worden vijf bijzondere films vertoond. Op zondag 14 januari staat om 12:30 uur op het programma: Muziek moet je maken met je hart.

• Titel: Muziek moet je maken met je hart
  • Met voorfilm: Dance a measure
  • Lengte: 53 minuten
Entreebewijzen bestellen (kies: LFF 14-1 Muziek moet je maken)

Een aanstekelijk documentair portret van arrangeur, componist, accordeonist en muziekproducent Jan Theelen (1939). In zijn opnamestudio in de Karelshoeve in Munstergeleen en in Hilversum maakte Theelen talloze muziekproducties voor grote platenmaatschappijen en werkte hij met coryfeeën als Tom Manders, André Rieu, Lori Spee en Johnny Hoes. Ook de grote Limburgse carnavalrevues met bekende Limburgse artiesten konden en kunnen nog steeds profiteren van zijn muzikale kwaliteiten. Ondanks zijn grote betekenis voor de muziek staat Jan niet zo dikwijls in de schijnwerpers. In deze film is dat anders en vertellen zijn naasten, musici die met hem samenwerken en hijzelf boeiend over zijn fascinerende muziekwereld. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met Jan zelf, zijn zoon Emmanuel, vrouw Caecile en o.a. André Rieu, duikt de documentaire in zijn rijke carrière in de Nederlandse en Limburgse muziekindustrie en komen we veel meer te weten over de vakman Jan Theelen. Dorpsgenoot en enthousiast vrijetijdsfilmer Ton Polman won in november 2017 voor deze film de Servaas Huysprijs tijdens het Filmfestival Tijdsbeeld.

De korte voorfilm DANCE A MEASURE is een fascinerende fashionfilm van Maastrichtenaar Roman Villevoye uit 2017. Twee dansers vechten in een strak gechoreografeerde dans om het bezit van een designer tas en wat daar in zit.

Entreebewijzen voor deze voorstelling

Entreebewijzen voor deze voorstelling zijn eenvoudig te bestellen via de website van het Limburgs Museum. Klik bij "LFF 14-1 Muziek moet je maken" op "Bestellen" en bestel de entreebewijzen. Het reguliere tarief bedraagt €8,50 per persoon; leden van CineSud en De Nieuwe Scene betalen €6,50 per persoon. Vrienden van het Limburgs Museum en Museumkaarthouders bezoeken deze voorstelling gratis maar worden wel verzocht via de webshop een entreebewijs (à €0,00) te bestellen. Op de dag van de voorstelling kan het entreebewijs samen met de Vriendenpas of Museumkaart aan de balie worden laten zien.

Bezoekers met een passe-partout voor het Limburg Film Festival hoeven geen entreebewijs te bestellen. Zij kunnen zich aan de balie melden met de passe-partout om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Overige filmvoorstellingen in het Limburgs Museum

Volledige programma Limburg Film Festival