Limburg Film Festival: De Avonturen van Pietje Bell

Zondag 14 januari 13:45

Op 12-13-14 januari 2018 vindt voor de tweede maal het Limburg Film Festival plaats. Deze tweede editie biedt een ruime blik op Limburgse cultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. In het Limburgs Museum worden vijf bijzondere films vertoond. Op zondag 14 januari staat om 13:45 uur op het programma: De Avonturen van Pietje Bell.

• Titel: De Avonturen van Pietje Bell
  • Nagesprek met hoofdrolspeler Jeu Consten en (onder voorbehoud) regisseur Maria Peters
  • Lengte: 85 minuten
Entreebewijzen bestellen (kies: LFF 14-1 Pietje Bell)
Over de voorstelling

Als eerbetoon aan de Limburgse pionier van de Nederlandse jeugdfilm, Henk van der Linden, tonen we i.s.m. Filmmuseum EYE deze spannende verfilming van de boekenreeks van Chris van Abkoude. Pietje, de zoon van schoenmaker Bell is een echte kwajongen, al meent hij het niet kwaad. Hij gaat op kippenjacht samen met zijn kornuiten Peentje en Engeltje, maar zij worden achtervolgd door een agent, die hen -ondanks de protesten van tante Cato- voor de commissaris leidt. Pietje en zijn vriendjes weten zich eruit te praten. Pietje voert met zijn vrienden een circusvoorstelling op, die door brand wordt verstoord doordat een van Pietje's trucs verkeerd uitpakt. Ze blussen met gevaar voor eigen leven het vuur, maar durven niet naar huis. Dan belanden ze in een oude schuit, waarin twee dieven gestolen goederen verstoppen. De vrienden weten de twee te overmeesteren en aan de politie over te geven. Niemand praat meer over de brand en de drie vrienden keren moe maar voldaan naar huis terug.

Van der Lindens impact op de Nederlands jeugdfilm mag niet onderschat worden. Tussen 1943 en 1984 was zijn bedrijf Rex Film verantwoordelijk voor 37 lange speelfilms, waaronder geliefde titels als Sjors van de rebellenclubDe avonturen van Pietje Bell en Billie Turf, het dikste studentje ter wereld. Van der Linden regisseerde, schoot en monteerde zijn films zelf. Vaak gebruikte hij daarbij zijn woonplaats Thull in Zuid-Limburg als decor, en keerden dezelfde acteurs terug.

Entreebewijzen voor deze voorstelling

Entreebewijzen voor deze voorstelling zijn eenvoudig te bestellen via de website van het Limburgs Museum. Klik bij "LFF 14-1 Pietje Bell" op "Bestellen" en bestel de entreebewijzen. Het reguliere tarief bedraagt €8,50 per persoon; leden van CineSud en De Nieuwe Scene betalen €6,50 per persoon. Vrienden van het Limburgs Museum en Museumkaarthouders bezoeken deze voorstelling gratis maar worden wel verzocht via de webshop een entreebewijs (à €0,00) te bestellen. Op de dag van de voorstelling kan het entreebewijs samen met de Vriendenpas of Museumkaart aan de balie worden laten zien.

Bezoekers met een passe-partout voor het Limburg Film Festival hoeven geen entreebewijs te bestellen. Zij kunnen zich aan de balie melden met de passe-partout om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Overige filmvoorstellingen in het Limburgs Museum

Volledige programma Limburg Film Festival