Het Limburgs Museum is weer geopend!

Tijdens de zomervakantie zijn wij elke dag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. We vragen iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren, om ervoor te kunnen zorgen dat we je veilig kunnen ontvangen. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Speurtocht: Jaerke en de verloren Maasschatten

Door het hele museum

In deze gloednieuwe speurtocht duik je in de spannende legende van het zilveren spookschip dat lang geleden regelmatig verscheen op de Maas.

De nieuwe museumbrede speurtocht Jaerke en de verloren Maasschatten leidt jonge bezoekers langs alle hoogtepunten uit de vaste collectie. Die hoogtepunten zijn sporen uit ons verleden die ons vertellen hoe we geworden zijn wie we zijn. De Maas verbindt al die sporen. Ze zijn in en rond de rivier gevonden, of ze verwijzen naar het leven aan de Maas. Want de rivier is al duizenden jaren een levensader. De eerste boerendorpjes, maar ook Romeinse nederzettingen en machtige middeleeuwse steden lagen niet voor niets aan de Maas. Met Jaerke de visser leren kinderen die geschiedenis kennen, terwijl ze puzzels kraken en Maasschatten zoeken.

De speurtocht is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 t/m 12 jaar oud en is zonder extra kosten te volgen. De speurtocht is zó ingericht dat er niets aangeraakt hoeft te worden en is daarmee coronaproof, maar biedt zeker voldoende uitdaging!

• Wanneer Tijdens de zomervakantie als het museum geopend is (zelfstandige activiteit)
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten Gratis (inbegrepen bij reguliere entreeprijzen)
Koop je kaartjes online