Het Limburgs Museum is tijdens de zomervakantie ook op maandagen geopend.

Het museum is op maandag 8, 15, 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus 2019 extra geopend van 11.00-17.00 uur. Let op: het museum is maandag 26 augustus 2019 gesloten. Openingstijden en entreeprijzen?

Carnavalszondag en -dinsdag geopend

21 februari 2019

Vanwege de grote belangstelling voor de tentoonstelling ’50 Jaar Thielen – De ogen van de meester’, opent het Limburgs Museum voor het eerst in de geschiedenis ook op carnavalszondag en -dinsdag zijn deuren. Op beide dagen zijn bezoekers van 11:00 tot 17:00 uur welkom.

Schilder Evert Thielen is geboren in Venlo en keert ter gelegenheid van zijn 50-jarig kunstenaarsjubileum met deze tentoonstelling voor het eerst weer terug op zijn geboortegrond. Alleen de eerste week trok de tentoonstelling al meer dan 2500 bezoekers.

Juist rond carnaval worden extra bezoekers verwacht: de NPO zendt rond die tijd een programma van Ivo Niehe uit dat volledig is gewijd aan Thielen en de jubileumtentoonstelling. ‘Voor bezoekers van buiten de provincie is dit een kans om behalve onze vastelaovend ook andere Limburgse cultuur te ervaren,’ zegt directeur Rob Schmitz.

Op de zaterdag voor carnaval (2 maart 2019) en carnavalsmaandag (4 maart 2019) is het Limburgs Museum gesloten. Maandag is de vaste sluitingsdag en op zaterdag is het museum vanwege de Boétegewoëne Boétezitting niet goed te bereiken.

Het Museumcafé zal tijdens carnaval gesloten zijn, maar voor een lekker hapje en drankje kunnen bezoekers terecht in het speciaal gebouwde Thielen Paviljoen of het Thielen Koffiehuis.