Museum van Limburg

Het Limburgs Museum vertelt de verhalen van alle Limburgers. In november 2023 opent de tentoonstelling FEEST!. Samen met L1 gaan wij op zoek naar feestelijke verhalen van Limburgers die een plek verdienen in deze tentoonstelling.

We nemen je mee op een reis door de feesten van het kalenderjaar en het leven. Zo komen we langs feesten als het carnaval, Eid al-Fitr, muziekfestivals, Chanoeka, geboortes, huwelijken en verjaardagen.

Voor de tentoonstelling FEEST! zoeken we jouw feestverhalen! Heb je een fantastisch voorwerp dat in deze tentoonstelling niet mag ontbreken? Of een foto of video die een feestelijk moment vastlegt? Meld je dan via onderstaand formulier aan. Vervolgens nemen wij contact met je op. Misschien komt jouw verhaal wel op L1 én in de tentoonstelling FEEST! van het Limburgs Museum!

Heb je een object dat niet direct iets met FEEST! te maken heeft, maar wel een plek verdient in het Limburgs Museum? Laat het dan ook vooral weten via onderstaand formulier.

 

Inspiratie nodig? We zijn nog specifiek op zoek naar de volgende voorwerpen en verhalen:

 • Carnaval: grote carnavalskoppen van optochtwagens, prachtige zelfgemaakte carnavalskostuums, maquettes van carnavalswagens, prinsessenpakken van (oud-)carnavalsprinsessen, carnavals LP’s 1920-1980 (Nederlands- en Limburgstalig), feestelijke muziekinstrumenten carnavalskapellen
 • Schuttersfeesten: beeldmateriaal Limburgs Dames Schuttersfeest, uniformen Limburgs Dames Schuttersfeest, Kinjer-OLS, OLS, reclameborden Oud-Limburgs Schuttersfeest, vaandels schuttersverenigingen
 • Processies/Heiligdomsvaart: beeldmateriaal en schilderijen Sint Barbarafeest, kleding Heiligdomsvaart Susteren, aandenken aan processies en Heiligdomsvaarten, schilderijen, voorwerpen, beeldmateriaal van de Bronk, beeldmateriaal en traditionele Poolse kleding van de Poolse bedevaart naar de Zwarte Madonna van Częstochowa
 • Muziekfestivals: posters, foto’s, video’s, programmaboekjes, entreekaarten van muziekfestivals (zoals Pinkpop, Festival Meerlo, Bospop, Solar, etc.)
 • Kermis: kermisminiaturen
 • Islamitische feesten: tafelbekleding, servies, wenskaarten, etc. van Eid al-Fitr (Ramadanfeest) en Eid al-Adha (Offerfeest)
 • Joodse feesten: chanoeka-kandelaars en Chanoeka-beeldmateriaal, beeldmateriaal Loofhuttenfeest/Soekot
 • Divali: traditionele kleding, sieraden, kaarsenhouders Divali
 • Levensloopfeesten: besnijdenis (kleding, kaarten, uitnodigingen, cadeaus, etc.), beeldmateriaal, cadeaus en kleding Bar Mitswa en Bat Mitswa, naamdag kaarten/beeldmateriaal, beeldmateriaal, kaarten, cadeautjes van kinderverjaardagen, Sarah en Abraham poppen, beeldmateriaal hennatatoeages huwelijk, trouwhemels en bruidkoepels Islamitische huwelijken, rode bruidsjurken

Museum van Limburg

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 25 MB.
  Met mijn aanmelding geef ik toestemming voor eventuele televisieopnames van L1.(Vereist)