Museum van Limburg

Als Limburgs Museum vertellen we de verhalen van alle Limburgers. Op 9 december 2023 openen we de tentoonstelling Feest!, waarin je ontdekt welke feesten we in Limburg allemaal vieren. Maar ook hoe, met wie, waarom én op welke manier die feesten door de tijd heen veranderen. Samen met L1 gaan we in het nieuwe tv-programma Museum van Limburg op zoek naar feestelijke verhalen en objecten die een plek verdienen in deze tentoonstelling. 

In de afleveringen van Museum van Limburg gaan we met mensen in gesprek over hun meegebrachte objecten, maar we gaan ook langs bij mensen thuis. Bekijk de eerste aflevering op zondag 3 september en aflevering 2 op zondag 10 september. Ze worden meerdere malen uitgezonden op L1 (09:00, 10:30, 12:30, 13:55, 15:30, 17:00 en 21:00 uur). 

We zoeken ook jouw feestverhalen!
Heb je een fantastisch voorwerp dat in deze tentoonstelling niet mag ontbreken? Of een foto of video die een feestelijk moment vastlegt? Meld je dan via onderstaand formulier aan. Vervolgens nemen wij contact met je op. Misschien krijgt jouw object of verhaal wel een plekje in de tentoonstelling Feest!. Heb je een object dat niet direct iets met Feest! te maken heeft, maar wel een plek verdient in het Limburgs Museum? Laat het dan ook vooral weten via onderstaand formulier.

Inspiratie nodig? We zoeken in het bijzonder nog naar de volgende objecten:

  • Een trouwjurk uit de 21e eeuw
  • Objecten rondom geloofsinitiatie uit verschillende tijdsperiodes
  • Maquettes van carnavalswagens met een maatschappelijke of politieke insteek (richtmaat: 120 x 30 x 50 cm)
  • Filmmateriaal van geboortes, geloofsinitiaties, huwelijken en doodsrituelen (na het jaar 2000)

 

Museum van Limburg

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
    Met mijn aanmelding geef ik toestemming voor eventuele televisieopnames van L1.(Vereist)