De beste nieuwsfoto's van 2021

Zilveren Camera

Van 9 juli t/m 16 oktober 2022
Van 9 juli t/m 16 oktober 2022
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 10:00 tot 17:00

Welke foto gaat jou het meeste raken?

Bekijk de beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar in Zilveren Camera. De tentoonstelling toont de 200 winnende foto’s van de Zilveren Camera 2021 – de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten. Je kijkt zo door de ogen van de beste fotografen van Nederland terug op het bewogen jaar 2021. Van nieuws en politiek tot sport en kunst, cultuur en entertainment.

Voor kinderen is er in de expositie een kijkwijzer met kijk- en fotografietips te ontdekken, die je op een andere manier naar de foto’s laat kijken.

 

1e prijs Politiek Enkel | Zilveren Camera 2021 – Bart Maat – ANP – Positie Omtzigt, functie elders

2e prijs Nieuws Regionaal Enkel | 1e prijs Nieuws Regionaal Serie – Joris van Gennip – Mensen staan op een ‘eiland’ bij een volledig ondergelopen camping in Roermond


Ontdek de winnaar van de Zilveren Camera 2021

Bart Maat won de Zilveren Camera 2021 met zijn foto Positie Omtzigt, functie elders. Op deze foto zien we verkenner Kajsa Ollongren naar haar dienstauto haasten, nadat ze een positieve uitslag van een coronatest binnenkreeg. Op de leesbare papieren onder haar arm staat Positie Omtzigt, functie elders en Linkse partijen houden elkaar niet echt vast. Deze foto had grote impact. Het leidde tot een politieke crisis en een discussie over de bestuurscultuur.

Beleef 2021 door de ogen van de beste fotografen van Nederland

In samenwerking met