De beste nieuwsfoto's van 2022

Zilveren Camera 2023

Was te zien: 8 april t/m 11 juni 2023
Was te zien: 8 april t/m 11 juni 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Let op: deze tentoonstelling is niet meer te bezichtigen.

Bekijk hier ons tentoonstellingsarchief.

Welke foto gaat jou het meeste raken?

Bekijk de beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar in Zilveren Camera. De tentoonstelling toont de ruim 200 winnende foto’s van de Zilveren Camera 2022 – de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten. Je kijkt zo door de ogen van de beste fotografen van Nederland terug op het bewogen jaar 2022. Van nieuws en politiek tot sport en kunst, cultuur en entertainment.

1e Prijs Nieuws Nationaal Enkel | Emiel Muijderman – Bozen boeren blokkeren A1 – Nog even en het hooi van boze boeren dwarrelt neer op de geblokkeerde snelweg A1. Op de lachende gezichten erachter zijn de zorgen over de toekomst van hun sector even niet te zien.

1e Prijs Nieuws & Documentair Internationaal Serie | Eddy van Wessel – Ruïnes voor de vrijheid – Een gewond bejaard echtpaar troost elkaar in een kliniek in Bakhmut, nadat hun huis is verwoest door een Russische raketaanval.

Eddy van Wessel - Ruïnes voor de vrijheid - Een gewond bejaard echtpaar troost elkaar in een kliniek in Bakhmut, nadat hun huis is verwoest door een Russische raketaanval


Ontdek de winnaar van de Zilveren Camera 2022

Eddy van Wessel won de Zilveren Camera 2022 met de indrukwekkende zwart-wit serie Ruïnes voor de vrijheid. Een serie over de oorlog in Oekraïne. “Tussen de kapotgeschoten huizen gaat het leven in Oekraïne door, maar door de granaten is de oorlog altijd dichtbij. Veerkracht is het belangrijkste wapen van de inwoners. Oekraïners weigeren slachtoffer te zijn.” Het is de eerste keer dat een fotograaf voor de vierde keer de Zilveren Camera wint.

Credits foto in header: 2e Prijs Nieuws & Documentair Internationaal Enkel – Ilvy Njiokiktjien– Oekraïne

In samenwerking met