Music!

22 april t/m 3 september 2023
22 april t/m 3 september 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Music!

Hoe componeer je een popsong? Welke videoclip past daarbij? Welke geluiden kunnen we horen? En wat doet muziek eigenlijk met onze hersenen? In de familietentoonstelling Music! vind je antwoorden op al deze vragen. Dompel jezelf onder in een wereld vol klanken, pakkende teksten en legendarische danspasjes en ontdek of jij een echte karaoke-held bent.

Doe-stations

De geschiedenis en beleving van muziek staat centraal. Interactieve paviljoens nodigen jong en oud uit om samen naar muziek te luisteren, muziek te maken en muziek te voelen. Onderzoek spelenderwijs hoe muziek ons verbindt  of hoe het ons misschien juist van elkaar onderscheidt. Ontdek ook hoe muziek deel uitmaakt van de Limburgse identiteit en wat voor een scala aan Limburgse muziek er te vinden is. Music! gaat over zingen, muziek maken en erop dansen: van een middeleeuwse dans tot de Charleston en van MC Hammer in de jaren 90 tot de whip-dans. Een ervaring voor de hele familie!

Partners

De tentoonstelling is een internationaal samenwerkingsproject tussen het Braunschweigisches Landesmuseum, het LVR-LandesMuseum Bonn, het Museon Den Haag, het Limburgs Museum in Venlo en Bruns B.V. Bergeijk.