Verrijk de collectie

Limburgers in beeld

Te zien vanaf 2 april t/m 19 juni 2022
Te zien vanaf 2 april t/m 19 juni 2022
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 10:00 tot 17:00

Herken jij jezelf?

Ruim vijftig Limburgers kijken je aan in onze expositie Limburgers in beeld. Ieder met een eigen geschiedenis. Samen vertellen ze verhalen over het dagelijks leven, over sociale verschillen of bijvoorbeeld het katholieke geloof. Dit is natuurlijk nooit het hele verhaal. Maar een klein deel van de Limburgers van vroeger is geportretteerd. En van die portretten is maar een fractie in het Limburgs Museum beland. Zo toont Limburgers in beeld ook de grote uitdaging waar wij als museum voor staan: hoe kunnen we een betere afspiegeling van Limburg geven?

Hier kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Daarom nodigen we je in de tentoonstelling uit om samen met ons te reflecteren en de collectie te verrijken. Welke verhalen en personen mis je? Wanneer verdient iemand een plek in het museum? En hoe denk jij dat we ervoor kunnen zorgen dat meer mensen zich herkennen in onze collectie? Laat je reacties achter via dit formulier. Je kunt bovendien je eigen portret uploaden.

Afbeelding: Hans van Norden (Bussum 1915–Amsterdam 2011), Groepsportret van kunstenaars op Kasteel Oost in Eijsden. Van links naar rechts: Piet Damsté, Nicolaas Wijnberg, Isabelle Kolthoff. Achter: Teun Roozenburg, Jopie Roosenburg, Nel van Norden, Hans van Norden, 1948. Limburgs Museum L09512.

Toon van den Muysenberg (Breda 1901–Barcelona 1967), Dorpsgezicht met boer en boerin te Heel, 1934. Limburgs Museum G11195.