Ontdek het museum zelf

Zelfstandig groepsbezoek

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Ontdek het museum zelf

Ga met behulp van onze kijkwijzers dwars door de Limburgse geschiedenis met eigen begeleiding. Breng met de hele klas een bezoek aan zowel vaste als tijdelijke tentoonstellingen op de manier die bij jouw klas past. Begin bijvoorbeeld in onze Historscoop, waar je in 360° de Limburgse geschiedenis van prehistorie tot nu beleeft. Ontdek in onze collectie de mooiste schatten uit de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. In onze nieuwe tentoonstelling Feest! wordt duidelijk hoe een mix van culturen in Limburg onze feesttradities kleur hebben gegeven. Kortom, genoeg te beleven! Zelfstandig groepsbezoek dient tijdig gereserveerd te worden. Neem gerust contact met ons op voor advies.

 

Bijzonderheden

  • Bij zelfstandig groepsbezoek stelt het museum als voorwaarde dat er per 15 leerlingen één begeleider vanuit school aanwezig is.
  • Bij binnenkomst ontvangen alle leerlingen bij de balie een polsbandje. Deze dient tijdens het bezoek gedragen te worden.
  • Indien de leraar zelf vragen/opdrachten meegeeft aan de leerlingen, horen wij dat graag. We zorgen dan voor klemmappen en potloden. Het gebruik van pennen is niet toegestaan.
  • Er zijn kisten beschikbaar om schooltassen in op te bergen.
  • Leraren zien erop toe dat gedragsregels worden gehandhaafd (deze worden bij een reservering meegestuurd).
  • In het museum mag niet gegeten/gedronken worden. Voor of na de museumles kan gebruik gemaakt worden van het Atelier om samen met de leerlingen te lunchen. Voor slechts € 15,- staat de ruimte een half uur tot je beschikking, zodat de groep zijn meegebrachte lunch kan opeten. De kosten zijn inclusief een kan koffie/thee voor de begeleiders
Voor wie:
Alle klassen van het voortgezet onderwijs
Wanneer:
Gehele schooljaar, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Kosten:
€ 4,- per leerling
Leraar en begeleiders zijn gratis