Veelgestelde vragen


Vragen over bezoek

Kijk voor een overzicht van de openingstijden op deze pagina en ga voor een overzicht van de entreeprijzen naar deze pagina.

(Kleine) handtassen mogen mee het museum in. Deze dienen op de buik gedragen te worden. Grote tassen, rugzakken en jassen mogen niet mee het museum in. Het museum heeft een beperkt aantal kleine tasjes beschikbaar voor mensen die geen zakken hebben in hun kleding. Er zijn gratis kluisjes aanwezig om uw bezittingen in op te bergen.

Ja, er zijn kapstokken en kluisjes beschikbaar. Grote tassen, rugzakken en jassen mogen niet mee het museum in.

Ja, voor niet-commerciële doeleinden mag er in het museum gefotografeerd worden. Dit is alleen toegestaan wanneer er géén gebruik wordt gemaakt van lampen en flitsapparatuur die schadelijk zijn voor de museumobjecten. Warme led-verlichting is wel toegestaan. Voor commercieel gebruik dient voorafgaand toestemming te worden gevraagd via media@limburgsmuseum.nl.

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan. De enige uitzondering zijn hulphonden.

Ja, in het hart van het museum is ons Museumcafé te vinden. Onze Museumwinkel vind je bij de balie en is ook zonder entreebewijs te bezoeken. Kom meer te weten over ons aanbod op deze pagina.

Om na te gaan of je spullen in het museum gevonden zijn, kun je contact opnemen via ons algemene telefoonnummer (+31 77 352 2112). Mochten er contactgegevens op de gevonden voorwerpen staan, dan zoeken we via die weg contact met de eigenaar. Gevonden voorwerpen blijven drie maanden in ons bezit en worden daarna weggegooid of aan een goed doel geschonken.

Vragen over tickets

We vragen onze bezoekers op voorhand een tijdslot te reserveren om zeker te zijn van een plekje op de gewenste dag en tijd.

Om zeker te zijn van een plekje op de gewenste dag en tijd, raden we aan op voorhand een tijdslot te reserveren via onze webshop. Natuurlijk kun je, als er nog voldoende plek is, ook nog ter plekke een ticket bij de balie kopen.

Dat kan, ga voor groepsreserveringen naar onderwijs of rondleidingen.

Ja, het tijdslot betreft enkel de starttijd van je bezoek. Er zit geen maximum aan hoelang je in het museum mag verblijven. Dus ook na het verstrijken van je tijdslot op de door jou gekozen dag, oftewel jouw starttijd, mag je het museum bezoeken.

Graag. We vragen elke bezoeker van het museum een tijdslot te reserveren. Heb je een ticket zonder tijdslot, selecteer in onze webshop dan de optie 'Overig' (= gratis tijdslot). Let op: neem je ticket zonder tijdslot wel mee naar het museum, want dat is je toegangsbewijs in combinatie met het e-ticket met tijdslot.

Je kunt op elk gewenst moment, vóór de start van het tijdslot, een e-ticket kopen. Tenzij dit tijdslot uitverkocht is.

Graag. We vragen élke bezoeker een tijdslot te reserveren. Vergeet niet je Museumkaart mee te nemen naar ons museum. We scannen je kaart bij de balie. Hetzelfde geldt voor bezoekers met een Vriendenpas van het Limburgs Museum, een ICOM-kaart, een CJP-pas en een gratis entreekaart als Businessclublid.

Voor vragen over e-tickets kun je terecht bij Global Tickets, onze ticketleverancier. Je vindt de contactgegevens via de roze button in onze webshop.

Vragen over bereikbaarheid

Het Limburgs Museum is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum ligt recht tegenover het NS-treinstation en het busstation van Venlo. Meer informatie vind je hier .

Het museum heeft geen eigen parkeergelegenheid. Kijk voor een overzicht van parkeermogelijkheden in de buurt op deze pagina.

Ja, het Limburgs Museum is een Libergo gecertificeerde locatie. Er zijn liften aanwezig, speciale toiletten en een glooiende helling naar de entree.

Ja, we hebben een beperkt aantal rolstoelen te leen. Onze baliemedewerkers helpen je graag verder.

Vanwege de beperkte ruimte in delen van het museum, bezoekersdrukte en veiligheid van de collectie is gebruik van scootmobielen niet toegestaan. Er kan gebruik gemaakt worden van leenrolstoelen. Mocht dat geen optie zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Vragen over het museum

Het museum staat op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad Venlo lagen. Na de sloop van de vestingwerken in 1870 werd het terrein gebruikt als rangeeremplacement voor particuliere spoorwegmaatschappijen. Aan de zuidzijde van het museum is daarnaast het oudste tankstation van Nederland bewaard gebleven. Dit tankstation van Esso werd gebouwd in 1933. De geschiedenis van het terrein is voor architect Jeanne Dekkers een belangrijke bron van inspiratie geweest toen ze het Limburgs Museum ontwierp.

Het huidige gebouw van het Limburgs Museum werd geopend in 2000. In 2021 heeft er een verbouwing plaatsgevonden in het entreegebied, waardoor het museum nu nog beter toegankelijk is.