Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Zilveren Camera 2019

De beste nieuwsfoto's van Nederland van 2019

4 april 2020 t/m 10 mei 2020

Vanaf 4 april zijn de beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar in het Limburgs Museum te zien. De tentoonstelling toont de winnende foto’s van de Zilveren Camera 2019, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland.

In de expositie zijn ruim 200 foto's te zien: de winnaars in de negen verschillende categorieën (van nieuws en documentair tot politiek en kunst, cultuur en entertainment), maar ook de winnaars van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs, Zilveren Camera Publieksprijs en natuurlijk de Canon Zilveren Camera - sinds 1949 de belangrijkste prijs voor fotojournalisten van Nederland. Dit jaar heeft Eddy van Wessel deze prestigieuze vakprijs binnengesleept met zijn fotoserie Het Laatste Bolwerk over de val van de laatste nederzetting van Islamitische Staat, Baghuz.

Het Limburgs Museum is met de stichting Zilveren Camera overeengekomen dat de winnende foto’s na de prijsuitreiking en tijdelijke tentoonstelling in Museum Hilversum (2 februari t/m 22 maart) als eerste naar Venlo komen.

© Zilveren Camera / Eddy van Wessel
© Zilveren Camera / Eddy van Wessel
© Zilveren Camera / Eddy van Wessel
© Zilveren Camera / Eddy van Wessel

Eddy van Wessel, Het Laatste Bolwerk, 2019. (1e Prijs Nieuws Internationaal - Serie, Canon Zilveren Camera)

Omschrijving: De harde kern van IS heeft zich in maart 2019 verschanst in Baghuz, een klein stadje op de grens van Irak en Syrië. Het gaat er in de strijd tussen IS en de buitenlandse (VS) coalitie en de SDF (Syrian Defence Forces) hard aan toe. De nog resterende IS-bevolking bevindt zich tussen de frontlinies, en tijdens de strijd komt er een exodus op gang van ongeveer 60.000 IS-aanhangers en gewonde strijders, waaronder veel van buitenlandse afkomst. Zij worden overgebracht naar onder meer het Syrische Al Hol-kamp, waar zich een nieuwe IS-samenleving vormt.

Baghuz (Syrië), maart 2019

© Zilveren Camera / Eddy van Wessel

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting