Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Rowwen Hèze 30 joar

Een feest van herkenning en must see voor de liefhebbers en doorgewinterde fans

22 mei 2015 t/m 3 januari 2016

In 2015 bestaat de populaire Limburgse dialectband Rowwen Hèze dertig jaar. Dit jubileum is aanleiding om aandacht te besteden aan de geschiedenis en betekenis van de groep, die als eerste Limburgstalige band met een eigen geluid en repertoire landelijke populariteit heeft gekregen.

De expositie laat de ontwikkeling zien die de groep heeft doorgemaakt van vooral een feestband - geroemd om zijn snelle, op Tex-Mex geïnspireerde muziek en ruige podiumperformance - naar een muziekgroep die ook rustige, persoonlijk getinte ballades maakt. Het laat zien welke plek Rowwen Hèze inneemt in de Limburgse en nationale (pop)cultuurgeschiedenis.

L1 documentaire: "Zoveul Joar" (02-11-15)

Morgen zijn wij weer open van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online

Ontdek bijzondere objecten en zeldzaam audio- en beeldmateriaal. Denk onder meer aan de eerste persingen van vinylsingles, unieke affiches, originele ontwerptekeningen voor hoezen, het eerste logo, handgeschreven teksten van liedjes en zeldzame programmaboekjes. Er is een wand vol fanmail uit de jaren 1991 tot 1993 in combinatie met internationale reacties van YouTube. Een speciale vitrine is gewijd aan het legendarische doorbraak-optreden van Pinkpop 1992. Alle instrumenten die indertijd bespeeld werden, zijn bijeengebracht.

De bezoeker loopt als op een festival van het ene naar de andere paviljoentent en wordt op die manier chronologisch en thematisch door de geschiedenis gevoerd. Ook staat in de expositie een theater waarin doorlopend videoclips en concertregistraties te zien zijn. Audio- en beeldfragmenten leggen de tijdgeest bloot en roepen herinneringen op. In de platenbar kan geluisterd worden naar inspiratiebronnen van Rowwen Hèze en naar nooit uitgebrachte opnames van de groep. Bijzondere foto’s uit heden en verleden zijn te zien in de fotogalerij op de begane grond.

Het Limburgs Museum wordt gesteund door VSBfonds.