Het Limburgs Museum is weer geopend!

Het Limburgs Museum is weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en verzoeken we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Respect

Project over vrijheid en burgerschap

5 december 2019 t/m 24 mei 2020

Respect heette voorheen Kruispunt Vrijheid. Deze naam zul je af en toe nog tegenkomen.

Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe vorm je een samenleving waarin voor iedereen plaats is?

Antwoorden op deze belangrijke vragen ontdek je in deze tentoonstelling. In de interactieve tentoonstelling Respect (voorheen Kruispunt Vrijheid) worden belangrijke, actuele maatschappelijke thema's op een voor jongeren aantrekkelijke wijze gepresenteerd. Een tentoonstelling waarbij je alles mag aanraken!

De tentoonstelling bestaat uit een indoor verkeerstuin waar aan de weg wordt gewerkt. Je ziet een rotonde, bouwkeet, steigers, verkeersborden, gras en bomen. Met een routekaart voer je opdrachten uit. Aan de hand van kijkgaten, spiegels, een elektrospel, puzzels, klok, weegschaal en beweegbare paneeltjes komen de maatschappelijke onderwerpen aan bod. 

Maatschappelijke thema's
  • Jezelf leren kennen
  • Democratie
  • Vrijheid
  • Gelijkheid
  • Als democratie wordt afgeschaft
  • Conflicten en macht

Respect is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling. Deze tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vredeseducatie. Het wordt mogelijk gemaakt door steun van Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds.

Je kunt de tentoonstelling ook bezoeken met je schoolklas. Weten wat leraren van Respect vinden? Bekijk onderstaande video.

Museumles - groep 7 en 8 Museumles - klas 1 VMBO/HAVO/VWO Museumles - praktijkonderwijs

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online