Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Respect

Project over vrijheid en burgerschap

5 december 2019 t/m 23 augustus 2020

Respect heette voorheen Kruispunt Vrijheid. Deze naam zul je af en toe nog tegenkomen.

Wat betekent vrijheid voor jou? En hoe vorm je een samenleving waarin voor iedereen plaats is?

Antwoorden op deze belangrijke vragen ontdek je in deze tentoonstelling. In de interactieve tentoonstelling Respect (voorheen Kruispunt Vrijheid) worden belangrijke, actuele maatschappelijke thema's op een voor jongeren aantrekkelijke wijze gepresenteerd.

De tentoonstelling bestaat uit een indoor verkeerstuin waar aan de weg wordt gewerkt. Je ziet een rotonde, bouwkeet, steigers, verkeersborden, gras en bomen. Met een routekaart voer je opdrachten uit. Aan de hand van kijkgaten, spiegels, een elektrospel, puzzels, klok, weegschaal en beweegbare paneeltjes komen de maatschappelijke onderwerpen aan bod. 

Maatschappelijke thema's
  • Jezelf leren kennen
  • Democratie
  • Vrijheid
  • Gelijkheid
  • Als democratie wordt afgeschaft
  • Conflicten en macht

Respect is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling. Deze tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vredeseducatie. Het wordt mogelijk gemaakt door steun van Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds.

Je kunt de tentoonstelling ook bezoeken met je schoolklas. Weten wat leraren van Respect vinden? Bekijk onderstaande video.

Museumles - groep 7 en 8 Museumles - klas 1 VMBO/HAVO/VWO Museumles - praktijkonderwijs

Vandaag zijn wij geopend van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting