Passiespelen Tegelen

Mini-tentoonstelling

9 juni 2021 t/m 5 september 2021

Gedurende de Passiespelen Tegelen 2021 toont het Limburgs Museum een boeiende mini-tentoonstelling van beelduitingen van dit monumentale openluchttheaterstuk door de jaren heen.

De Passiespelen verbeelden de laatste dagen van het leven van Jezus. Het is een theaterspel vol emotie dat al 90 jaar een begrip is in Nederland en om de vijf jaar wordt uitgevoerd. Sinds 2014 is dit culturele evenement zelfs erkend als Nederlands Immaterieel Erfgoed.

De Passiespelen zijn sinds hun ontstaan een uiting van de tijd waarin ze opgevoerd worden. Dit komt doordat de tekstschrijvers steeds accenten aanbrengen die het verhaal actuele relevantie geven. Ook de inbreng van nieuwe regisseurs bepaalt de vormgeving van het spel. In het ontwerp van de affiches, waarvan enkele voorbeelden in de mini-expositie te zijn zien, zijn de verschuivende accenten in het Passiespel, maar ook de ontwikkeling in grafische stijlen goed te zien. Foto’s en filmfragmenten laten je daarnaast kennismaken met scènes, spelers en decors door de jaren heen.

De mini-tentoonstelling is van 9 juni t/m 5 september 2021 te zien in de vaste presentatie Limburg ontstaat… steeds opnieuw in het Limburgs Museum. Deze expositie is een samenwerking met de gemeente Venlo/Gemeentearchief Venlo en de Stichting Passiespelen Tegelen.

Het Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen en het Limburgs Schutterij Museum bieden gedurende de Passiespelen Tegelen 2021 ook een tijdelijke tentoonstelling geïnspireerd door het thema 'passie' en de Passiespelen aan.

Jan de Jong, Passiespelen in de Doolhof te Tegelen. 1935. Collectie Limburgs Museum.

Morgen zijn wij weer open van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online