Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Pakhuis van Sinterklaas

Kom je Sinterklaas en zijn Pieten meehelpen?

20 november 2018 t/m 5 december 2018

Let op: het Pakhuis van Sinterklaas is in 2018 voor de laatste keer in deze vorm opgebouwd. Vanaf 2019 een nieuw Sinterklaasfestijn: Het avontuur van SuperSint!

Vanaf dinsdag 20 november 2018 is het weer zover: Sinterklaas en zijn Pieten zijn met heel veel cadeautjes aanwezig in het Pakhuis van Sinterklaas. Kom je ook meehelpen?!

De Pakhuis Pieten kunnen je hulp goed gebruiken. Wie helpt er om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? Natuurlijk kun je ook het daklopen oefenen en de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym.

Sinterklaas houdt ervan om onder de mensen te komen. Bijna het hele jaar zit hij alleen met zijn Pieten in het paleis in Spanje. Ook zijn ijverige helpers zijn dol op gezelligheid. Het is best wel leuk met zijn allen in het paleis en je leert er heel veel op de Pieten-School, maar kinderen zien ze weinig. “We verpieteren in Spanje!”, zeggen ze altijd. Daarom zijn de Pieten ook zo uitgelaten als de Pakjesboot in Nederland arriveert en al die duizenden kinderen staan te zwaaien. Dus kom gezellig langs in het Pakhuis van Sinterklaas, want de Pakhuis Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken!

Wat kun je allemaal doen in het Pakhuis van Sinterklaas?

In het Pakhuis van Sinterklaas kun je de volgende activiteiten ontdekken:

  • Speelgoed van vroeger en nu zoeken en vergelijken
  • Speelgoed van een verlanglijstje zoeken in de rekken
  • Cadeautjes inpakken
  • Pakjesmachine bedienen
  • Pakjes in de schoorsteen werpen
  • Op het dak lopen
  • Voetjes van de vloer bij de Pietengym
  • Kleuren en tekenen bij de lichttafel
  • Kortom, urenlang speelplezier!

Tickets kopen?
Wil je alleen naar het Pakhuis van Sinterklaas en ga je de rest van het museum niet bezoeken? Kies in onze webshop dan voor het evenement Pakhuis van Sinterklaas 2018. Je betaalt dan € 4,- p.p. (> 2 jaar). Koop je reguliere entreetickets, dan kun je het hele museum bezoeken inclusief het Pakhuis van Sinterklaas. Kies dan voor Limburgs Museum e-tickets.

Combiticket Pakhuis van Sinterklaas en filmvoorstelling Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht kopen? 
Wil je niet alleen een bezoek brengen aan het Pakhuis van Sinterklaas 2018 in het Limburgs Museum, maar ook aan de film Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht in CityCinema? Koop dan hier een combiticket voor €10,- p.p. (voor bezoekers vanaf 2 jaar). Tijdens het aankoopproces hoef je voor het Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum geen datum te selecteren. Je mag zelf beslissen op welke dag in de Pakhuisperiode (dinsdag 20 november t/m woensdag 5 december 2018) je het Pakhuis bezoekt. Voor de Sinterklaasfilm in CityCinema dien je wel een datum en tijdstip te selecteren. Let op: deze actie is uitsluitend voordelig voor bezoekers vanaf 2 jaar.

Dit jaar zal het Pakhuis van Sinterklaas voor het laatste jaar in deze vorm opgebouwd worden. In 2019 bouwen we speciaal voor Sint, Piet en alle kinderen een nieuwe Decemberwereld: spannend en leerzaam.

Met de klas naar het Pakhuis van Sinterklaas?

Morgen zijn wij weer open van 11:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online