Tijdens 'Het avontuur van SuperSint' is het Limburgs Museum ook op maandagen geopend én openen we elke dag een uurtje eerder.

Van 16 november t/m 5 december zijn wij elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Meer weten?

Van neanderthaler tot stedeling

Vlieg met professor B.C. Oud mee terug in de tijd!

Altijd te zien

De presentatie Van neanderthaler tot stedeling geeft een uniek overzicht van de Limburgse bodemschatten van de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Deze archeologische vondsten uit de hele provincie zijn het bewijs van de aanwezigheid van de mens vanaf de vroege prehistorie, Romeinse tijd tot in de middeleeuwen. Prachtige voorwerpen van onder meer steen, aardewerk, metaal, glas en bot vertellen over het dagelijks leven en belangrijke gebeurtenissen.

De bijna 100 meter lange landschapswand laat zien hoe Limburg door de eeuwen heen verandert onder invloed van het klimaat en de aanwezigheid van de mens. Vier maquettes geven elk een beeld van een kantelpunt in de geschiedenis van Limburg; de eerste mens, de eerste boeren, de komst van de Romeinen en de eerste monniken. Gluur naar de Neanderthalers in hun jachtkamp, kijk naar de boeren van de bandkeramiek, ontdek hoe de Romeinen een brug bouwden en zoek de monniken op de schaats. Kijk en hoor ook vooral het verschil tussen dag en nacht.

Met de klas terug naar de Prehistorie en Romeinse tijd? Met de klas de schatten uit de beerput ontdekken? Met de klas de ontwikkeling van kleding ontdekken? Met een groep mee op expeditie? Lees het artikel van De Maasgouw 134 (2015-4) "Een goudschat onder de kerstboom" door Jan Roymans en Stijn Heeren (512,5 KB)

Vandaag zijn wij geopend van 10:00 tot 17:00.

Koop je kaartjes online met korting

Mee terug in de tijd met Professor B.C. Oud

Professor B.C. Oud neemt je terug in de tijd en reist door de vier maquettes. Hij laat je zien hoe het er vroeger aan toe ging en waarom. Hoe bereidde men in de prehistorie het eten, hoe sliepen Romeinen en nog veel meer. Ontdek het zelf samen met B.C. Oud. Wil je nog meer zien? Trek dan de lades open van het open depot en ontdek alle mogelijke vormen van stenen bijlen, bronzen zwaarden of Romeins aardewerk …