Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Vrijheid in beeld

Alle activiteiten rondom 75 jaar bevrijding

In 2019 en 2020 vieren we 75 jaar van vrijheid. Als Limburgs Museum vinden we het belangrijk dat recente geschiedenis en (historisch) erfgoed gedocumenteerd en gedeeld wordt. Alleen zo kunnen we van het verleden leren en deze kennis inzetten voor de toekomst.

De Tweede Wereldoorlog heeft een grote impact op ons land gehad. Het onderwerp leeft, zeker omdat veel 'ooggetuigen' de herinneringen nog steeds met zich meedragen. 

Met het project Vrijheid in beeld wil het Limburgs Museum een verbinding maken tussen het verleden en het heden en tussen verschillende generaties.

In het beeldmateriaal uit die periode kunnen we duidelijke contrasten zien. De confrontatie tussen een tank op straat maar nog steeds de nood voelen om je gezin te moeten voeden. Het dagelijkse leven gaat gewoon door. In het project

Vrijheid in beeld brengen we de levens van deze mensen in beeld. We vertonen herinneringen, memoires, emoties, kunstwerken en verhalen in verschillende vormen en media. Van moderne kunst tot amateurvideografie.  

In de gehele periode waarin we de vrijheid vieren zal het Limburgs Museum diverse activiteiten organiseren en faciliteren. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Beeld uit de film Waar Zij Rusten van Hub. Leufkens (collectie Limburgs Museum).

  • Wanneer t/m 10 mei 2020
Andere activiteiten van het Limburgs Museum