Techniekworkshops voor jonge Romeintjes

Bouwen en experimenteren in de herfstvakantie

Wie in de herfstvakantie de tentoonstelling High Tech Romeinen bezoekt, kan zelf aan de slag in een bijzondere wetenschap- en techniek-workshop. Op 15, 18 en 19 oktober, van 13:00 tot 16:00 uur, zijn er voor jonge bouwers drie uitdagingen, georganiseerd door Museumplein Limburg.

Zo kunnen bezoekertjes een Gladiatorbot bouwen, een robot die een ballon kan doorprikken. Of ze bouwen een katapult, en leren iets over het overbrengen van energie. Wie het verst kan schieten heeft gewonnen! Wat ook kan: een hijskraan fabriceren, net als de Romeinen, met katrollen en hefbomen.

High Tech Romeinen laat je tot 6 januari 2019 ervaren hoe vernuftig Romeinse uitvindingen van 2000 jaar geleden al waren - je mag er namelijk zelf mee aan de slag. Bouw als een Romeinse architect, vuur een katapult af, of stap in een Romeinse roeiboot.

Wat die slimmerds op sandalen 2000 jaar geleden bedachten, en waar ze een wereldrijk mee veroverden, is dus ook in de herfstvakantie te zien in het Limburgs Museum. High Tech Romeinen is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven.

De drie speciale workshops in de herfstvakantie zijn gratis te bezoeken voor iedereen die een toegangskaartje voor het museum heeft.

  • Wanneer 15, 18 en 19 oktober 2018
  • Waar Limburgs Museum
  • Kosten inbegrepen bij reguliere entreeprijzen
Koop je kaartjes online en voorkom wachttijden