Opening: High Tech Romeinen

Doe wat zij deden

Op zaterdag 16 juni om 13:30 uur wordt de nieuwe wisseltentoonstelling ‘High Tech Romeinen – Doe wat zij deden’ geopend. En daar kun je bij zijn!

Over de tentoonstelling
Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

• 13:30 - 14:00 Ontvangst in de foyer
  • 14:00 - 14:45 Opening tentoonstelling onder leiding van Frans Pollux met:
    Hans Teunissen (gedeputeerde Archeologie, Onderwijs/Cultuureducatie/Laaggeletterdheid provincie Limburg)
    Jos Schatorjé (algemeen directeur Limburgs Museum)
  • 14:45 - 17:00 Bezoek tentoonstelling en borrel in foyer met Romeinse hapjes

Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Dat kan. Er zijn speciale e-tickets voor deze opening te koop. Maar wees er snel bij, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ga naar de webshop en kies voor het evenement 'Opening High Tech Romeinen 16-6'.

Let op: ook als je een Museumjaarkaart hebt, moet je een e-ticket bestellen. Kies dan voor 'Opening HTR MJK volwassene' of 'Opening HTR MJK Jeugd'.
Je e-ticket dient op de avond van de opening samen met je Museumjaarkaart gescand te worden bij de balie.

Tijdens deze opening worden er foto's gemaakt die gebruikt kunnen worden voor publicitaire doeleinden. Wil je dit niet? Meld je dan bij onze baliemedewerkers.

Bestel je e-tickets!

• Wanneer zaterdag 16 juni 2018
  • Waar Limburgs Museum
Koop je kaartjes online met korting