Limburg Film Festival: Servaas Huysprijs (1)

Zaterdag 12 januari 2019 11:30 uur

Op 11-12-13 januari 2019 vindt voor de derde maal het Limburg Film Festival plaats. Deze derde editie biedt een ruime blik op Limburgse filmcultuur. Uit een groot aantal inzendingen heeft de onafhankelijke selectiecommissie van het Limburg Film Festival weer een bijzonder filmprogramma weten samen te stellen. Het Limburgs Museum is voor de tweede keer betrokken bij dit festival. Een logische keuze, want over de bakermat van de Limburgse filmcultuur is heel veel terug te vinden in onze collecties. In het Limburgs Museum zijn zes bijzondere voorstellingen te zien. Op zaterdag 12 januari 2019 om 11:30 uur staat op het programma: Servaas Huysprijs (1).

Servaas Huysprijs (1): Op zoek naar de verloren tijd & De Wêrf
Twee inzendingen van gloednieuwe documentaires van vrijetijdsfilmers.

Op zoek naar de verloren tijd - Hommage aan de Limburgse fotograaf Pierre Segers (1935-2016)
In 2016 overleed de Limburgse fotograaf Pierre Segers. Een fotograaf die tijdens zijn leven nooit in de schijnwerpers wilde staan. Deze korte film, gemaakt door twee vrienden die op weg zijn naar Noord- Frankrijk om zijn as uit te strooien, refereert aan de fotografische kijk van deze fotograaf.
(2018, samenstelling: Jo Brunenberg & Ton Huijbers; 14 min.)

De Wêrf
De documentaire De Wêrf gaat over 100 jaar scheepsbouw aan de Zuid-Willemsvaart in Weert. Oud medewerker Bèr Daniëls (89) had een 52-jarig dienstverband bij de Weertse scheepsbouwer en vertelt op zijn manier over de noeste arbeid op de werf.  Dit wordt aangevuld met unieke foto’s en gedigitaliseerde amateurbeelden.
(2018, samenstelling: Jo van Geneijgen; 64 min.)

Kijk voor het volledige programma van het Limburg Film Festival op de website.

• Wanneer Zaterdag 12 januari 2019 om 11:30 uur
  • Waar Museumtheater