Het Limburgs Museum is geopend vanaf 1 juni!

Vanaf 1 juni (12.00 uur) is het Limburgs Museum weer volgens de reguliere openingstijden te bezoeken. Het museum doet er alles aan om bezoekers veilig te ontvangen. Zo is de route in het museum aangepast en dient iedereen op voorhand een e-ticket met tijdslot te reserveren. Deze e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Lezing: De onvoltooide oorlog

Door Ronald van Kesteren

Op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart geeft historicus, filosoof en classicus Ronald van Kesteren een bijzondere lezing. In het kader van de tentoonstelling ‘Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando’ vertelt Ronald over oorlog, en hoe deze zowel onvoltooid als oneindig is.

In deze lezing treden diverse beeldende kunstenaars naar voren, zoals Wim de Haan, Armando, Aad de Haas en Hermanus Berserik waarvan zich werken in de tentoonstelling Tekens van vrijheid bevinden. Maar ook komen kunstenaars als Carel Willink, Herman Gordijn, Roger Raveel en Hans van Hoek aan bod. Hoe groot hun onderlinge verschillen ook zijn, zij allen hebben een bijzondere verhouding tot de Tweede Wereldoorlog. Te denken valt aan het cultuurpessimisme van Willink, de krijgsgevangenschap van De Haan of de uitvergroting van het kwaad bij Armando.

Tegelijkertijd verschaffen onderdrukking en lijden ook kansen op vrijheid, zoals in het oeuvre van Aad de Haas. De bevrijdende blik in de schilderkunst van Herman Gordijn geeft uitzicht op een zachtmoedige omgang met de ander.

Aansluitend op de lezing zullen enkele kunstwerken op zaal worden bekeken en besproken.

Ronald van Kesteren
Ronald van Kesteren is historicus, filosoof en classicus. Van zijn proefschrift Het verlangen naar de middeleeuwen verscheen een handelseditie bij de Wereldbibliotheek. Enkele jaren geleden schreef hij Welgemutst en blij te moede: opgewekte beschouwingen tussen Venlo en Rome.

Praktische informatie

 • Zaterdag 29 februari 2020
  14:00 uur
  Museumtheater
  €16,50 incl. museumentree (gereduceerde prijzen voor Museumkaarthouders, Vrienden, CJP en ICOM, zie webshop)
 • Zondag 1 maart 2020
  14:00 uur
  Museumtheater
  Gratis incl. museumentree (alléén toegankelijk voor Museumkaarthouders)

Tickets kopen voor de lezing op 29 februari?
Kies in onze webshop voor het evenement 'Lezing Ronald v. Kesteren 29/02'. Voor Museumkaarthouders, ICOM-kaarthouders en Vrienden van het Limburgs Museum kost de lezing incl. museumentree €5,00. Voor volwassenen, jeugd en CJP-kaarthouders kost toegang tot de lezing incl. museumentree respectievelijk €16,50, €12,00 en €9,00.

Tickets kopen voor de lezing op 1 maart?
Let op: deze lezing is alleen toegankelijk voor Museumkaarthouders! Om als Museumkaarthouder zeker te zijn van een plaats, dien je in onze webshop een (gratis) ticket aan te schaffen. Kies hiervoor in onze webshop voor het evenement 'Lezing Ronald v. Kesteren 01/03'.

 • Wanneer Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 om 14:00 uur
 • Waar Museumtheater
Adres en route