Actie: samen vieren we de vrijheid!

Vrijheid is voor iedereen en dat vieren we graag samen. Daarom bieden we alle Limburgers de mogelijkheid om de tentoonstelling 'Tekens van vrijheid – Van oorlogsdocumentaire tot Armando' - nu verlengd t/m 10 mei 2020! - voor de helft van de prijs te bezoeken. Let op: deze korting is alleen geldig op een regulier entreeticket in onze webshop! Meer weten?

Hoe zonnig is de boerentoekomst?

Debat 'Boerenkracht'

Hoe zonnig is de boerentoekomst? Die vraag staat centraal tijdens een debatavond op 29 mei bij de geitenhouderij van Frank Brinkhaus in Heythuysen. Publiek is van harte welkom, toegang is gratis.

De avond wordt georganiseerd door het Limburgs Museum en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). Aanleiding vormt de prikkelende tentoonstelling Boerenkracht - Generaties in beweging van documentair fotografe Annie van Gemert. Zij toont in tientallen foto’s het hedendaagse leven van boeren en tuinders in Limburg, op het snijvlak van traditie en innovatie, en tussen boerenkracht en burgerbelangen.

De tentoonstelling is nog tot en met 2 juni te zien in het Limburgs Museum.

De land- en tuinbouw staan voor grote veranderingen. Bedrijven worden groter, de roep om duurzaamheid klinkt luider. De plek van boeren en tuinders in de samenleving is voor sommigen namelijk niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger, terwijl ze wel onmisbaar zijn.

Op 29 mei spreekt presentator Frans Pollux behalve met geitenhouder Frank Brinkhaus en fotografe Annie van Gemert ook met dijkgraaf Patrick van der Broeck van Waterschap Limburg, LLTB-voorzitter Léon Faassen en directeur Hans Heijnen van de Natuur- en Milieufederatie Limburg.

Er worden beelden getoond uit het rijke filmarchief van het Limburgs Museum, er is muziek en natuurlijk zijn er de foto’s van Annie van Gemert. Bovendien toont boer Frank de bezoekers een deel van zijn geitenhouderij. Ook is er voldoende ruimte voor interactie tussen de panelleden en mensen uit het publiek.

Praktische informatie
Inloop: 19:15 uur
Start: 19:30 uur
Einde: 21:00 uur
Kosten: gratis toegang, aanmelden verplicht
Locatie: geitenhouderij Frank Brinkhaus in Heythuysen

Aanmelden
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je daarom aan via een mail naar info@limburgsmuseum.nl o.v.v. Debat boerenkracht. Vermeld in de mail je naam, adres, beroep en het aantal personen waarmee je wilt komen.

Foto: Annie van Gemert

  • Wanneer Woensdag 29 mei 2019 om 19:30 uur
  • Waar Geitenhouderij Frank Brinkhaus in Heythuysen
  • Kosten gratis (aanmelden verplicht)
Andere activiteiten van het Limburgs Museum