Programmamanager Limburgs Museum genomineerd voor Museumtalentprijs 202

Marieke Koppelmans, programmamanager bij het Limburgs Museum, is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed genomineerd voor de Museumtalentprijs van dit jaar. Sinds 2017 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de prijsuitreiking voor jonge erfgoedprofessionals.

Marieke Koppelmans (30) is een echte verbinder. Ze heeft talent om bruggen te bouwen binnen en tussen de diverse projectteams. Ze doet dit op een coachende wijze met hart voor de teamleden en externen. Ze legt een uitstekende combinatie in beleidsmatige aspecten en het dagelijkse werk op de werkvloer. Het is een kunst om op deze jonge leeftijd de juiste verbindingen te organiseren, te ontwikkelen en te onderhouden.

Marieke heeft in korte tijd grote stappen gemaakt binnen het Limburgs Museum. Als projectleider werd ze aangetrokken, maar al snel groeide ze door tot programmamanager en managementteamlid van het Limburgs Museum. Ze is verantwoordelijk voor programmering, projectorganisatie en afdeling Educatie.

Marieke over haar nominatie: “Het is een enorme eer om genomineerd te zijn voor deze prijs. Het Limburgs Museum heeft mij de kans en het vertrouwen gegeven om mij snel te ontwikkelen.”

Museumtalent
Deze aanmoedigingsprijs voor jonge professionals tot en met 31 jaar, is ingesteld door de minister van OCW. Doel is talent binnen de museumsector in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast stimuleert deze prijs het denken over kennisoverdracht en verjonging in het werkveld dat te maken heeft met uitdagingen als vergrijzing, vernieuwing en diversiteit. De prijs bevordert de verbinding van generaties in de erfgoedsector en genereert positieve (publicitaire) aandacht voor cultureel erfgoed en jonge professionals.

De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. De winnaar ontvangt €7.000 en de overige twee finalisten ontvangen een bedrag van €3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Marieke is meer dan een groot talent. Een hele fijne collega die wordt gedragen door alle collega’s. Het Limburgs Museum biedt talent de kans en ruimte om snel grote stappen te zetten. Marieke zet deze met enthousiasme en overtuigend.

– Directeur Bert Mennings