Het Limburgs Museum is tijdens de herfstvakantie ook op maandagen geopend.

Het museum is op maandag 14 en 21 oktober extra geopend van 11.00-17.00 uur. Openingstijden en entreeprijzen?

Mindervaliden

Toegankelijk en gastvrij

Het Limburgs Museum heeft een aantal speciale voorzieningen voor mindervaliden. In het museum zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Het museum is hierdoor toegankelijk voor mensen met een rollator en mensen in een (elektrische) rolstoel. Het museum is niet toegankelijk voor scootmobielen.

Hulpmiddelen  

Voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn, heeft het museum een aantal rolstoelen beschikbaar. Deze hulpmiddelen kunnen vooraf gereserveerd worden via 077-352 21 12 of info@limburgsmuseum.nl.  

Invalideparkeerplaatsen

De dichtstbijzijnde invalideparkeerplaatsen bevinden zich aan de Deken van Oppensingel, aan de zijkant van het museum.

Ingang

Er zijn twee manieren om het museum binnen te gaan. Aan de rechterkant van de trap bij de hoofdingang loopt een hellingbaan naar de ingang van het Museumcafé. Via het Museumcafé kun je links naar het museum. De tweede manier om het museum binnen te gaan is via de mindervalideningang, links van de trap bij de hoofdingang (beneden). Je wordt het museum binnengelaten en kunt dan met de lift naar de balie van het museum.

Hulphonden

Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan in ons museum (overige huisdieren zijn niet toegestaan).

Groepen

Grotere groepen mindervaliden met rolstoel of rollator kunnen - indien vooraf aangekondigd - gebruikmaken van een extra grote dienstlift. Meld een dergelijk bezoek vooraf via +31 77 352 2112 of via info@limburgsmuseum.nl. Het is ook mogelijk om een programma op maat aan te bieden. Bespreek de mogelijkheden met onze afdeling Sales & Reserveringen via +31 77 352 2112 of via reserveringen@limburgsmuseum.nl.

Het Limburgs Museum is een Libergo gecertificeerde locatie.