Mindervaliden

Toegankelijk en gastvrij

Het Limburgs Museum heeft een aantal speciale voorzieningen voor mindervaliden. In het museum zijn liften, mindervalidentoiletten, rolstoelen en twee mindervalideningangen aanwezig. Het museum is hierdoor toegankelijk voor mensen met een rollator en mensen in een (elektrische) rolstoel. Het museum is niet toegankelijk voor scootmobielen.

Hulpmiddelen  

Voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn, heeft het museum een aantal rolstoelen beschikbaar. Deze hulpmiddelen kunnen vooraf gereserveerd worden via 077-352 21 12 of info@limburgsmuseum.nl.  

Invalideparkeerplaatsen

De dichtstbijzijnde invalideparkeerplaatsen bevinden zich aan de Deken van Oppensingel, aan de zijkant van het museum.

Ingang

Er zijn twee manieren om het museum binnen te gaan. Aan de rechterkant van de trap bij de hoofdingang loopt een hellingbaan naar de ingang van het Museumcafé. Via het Museumcafé kun je links naar de balie van het museum. De tweede manier om het museum binnen te gaan is via de mindervalideningang op straatniveau, links van de trap bij de hoofdingang. Je wordt na het aanbellen bij deze ingang het museum binnengelaten en kunt dan met de lift naar de balie van het museum.

Scootmobielen

Vanwege de beperkte ruimte in delen van het museum, bezoekersdrukte en veiligheid van de (kunst)collectie is gebruik van scootmobielen binnen onze gebouwen niet toegestaan. Er kan gebruik worden gemaakt van onze beschikbare rolstoelen, die vooraf te reserveren zijn via 077-352 21 12 of info@limburgsmuseum.nl.

Hulphonden

Geregistreerde hulphonden zijn toegestaan in ons museum (overige huisdieren zijn niet toegestaan).

Groepen

Grotere groepen mindervaliden met rolstoel of rollator kunnen - indien vooraf aangekondigd - gebruikmaken van een extra grote dienstlift. Meld een dergelijk bezoek vooraf via +31 77 352 2112 of via info@limburgsmuseum.nl. Het is ook mogelijk om een programma op maat aan te bieden. Bespreek de mogelijkheden met onze afdeling Sales & Reserveringen via +31 77 352 2112 of via reserveringen@limburgsmuseum.nl.

Het Limburgs Museum is een Libergo gecertificeerde locatie.