Je bent van harte welkom!

We verzoeken je vooraf een e-ticket met tijdslot te reserveren. Uiteraard kun je ook nog ter plekke bij onze balie een ticket kopen. Boek hier je e-ticket!

Onvergetelijk Limburgs Museumtafel

Ervaar het Limburgs Museum op locatie

Een geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen: dat is wat de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel teweeg kan brengen.

Voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen is het soms niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Limburgs Museum en deel te nemen aan de rondleiding die speciaal voor hen en hun dierbaren is ontwikkeld (Onvergetelijk Limburgs Museum). Daarom gaat het Limburgs Museum als eerste museum in Nederland op locatie een Onvergetelijk-rondleiding verzorgen, ondersteund door de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel.

Samen met een gespreksleider van het museum kunnen de bewoners van zorginstellingen gezellig met elkaar rond deze draagbare digitale tafel tien objecten uit de collectie van alle kanten bekijken en ervaren. Ondersteunende vragen, geluid- en beeldfragmenten en andere zintuiglijke prikkels zorgen ervoor dat er verhalen en herinneringen naar boven komen en mooie gesprekken ontstaan. Er zijn verschillende edities van de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel ontwikkeld: een editie voor Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.

De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is zowel geschikt voor mensen met dementie als mensen met geheugenproblematiek binnen somatiek en geriatrie in zorginstellingen. De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel kan daarnaast niet alleen ingezet worden in verpleeghuizen en verzorgingshuizen, maar ook in dagbestedingen.

Praktische informatie

  • Prijs: In 2021 en 2022 kunnen we dankzij vele gulle bijdragen aan onze crowdfunding elke Limburgse zorginstelling één gratis rondleiding aanbieden. De reguliere prijs van de rondleiding betreft €100,- per rondleiding, excl. reiskosten à €0,19 per km.
  • Groepsgrootte: Max. 8 deelnemers per rondleiding (let op: dit is inclusief eventuele begeleiders). Indien er tussen de deelnemers onderling 1,5 meter afstand dient te worden gehouden, raden wij max. 4-5 deelnemers per rondleiding aan.
  • Duur: 1 uur
  • Editie: Het is mogelijk om te kiezen voor een specifieke editie van de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel: Noord-, Midden- of Zuid-Limburg.
  • Wanneer: De rondleiding is van maandag t/m zondag in te plannen.

Reserveren
Reserveren van de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel kan via onderstaande knop.

Reserveren

Lukt het niet om het reserveringsformulier te versturen? Dan vragen we je een mail te sturen naar reserveringen@limburgsmuseum.nl. Vermeld daarin alle onderstaande volgende gegevens:
1. Datum
2. Tijdstip
3. Locatie + adresgegevens (bezoekadres)
4. Aantal deelnemers
5. Aantal begeleiders
6. Welke editie van de tafel (noord, midden of zuid)
7. Naam contactpersoon inclusief telefoonnummer en e-mailadres
8. Naam zorginstelling
9. Factuurgegevens
10. Wil je onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen?
11. Hoe ben je met het Limburgs Museum in aanraking gekomen?
12. Heb je nog vragen of opmerkingen?

Over Onvergetelijk Limburgs Museumtafel
De Onvergetelijk Museumtafel is een project van STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur (een initiatief van het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam) in samenwerking met Onwijs. De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Cultuurimpuls Venlo en bijdragen van maar liefst 151 donateurs, zoals Amendt Advocatuur en Stichting Vrienden van het Limburgs Museum, aan onze crowdfunding. Onze dank is groot!