Welkom in het Limburgs Museum!

Om ervoor te kunnen zorgen dat we je veilig kunnen ontvangen, vragen we iedereen op voorhand een tijdslot te reserveren. De e-tickets zijn beschikbaar in onze webshop. Meer weten?

Onvergetelijk Limburgs Museumtafel

Ervaar het Limburgs Museum op locatie

Een geluksmoment voor mensen met geheugenproblematiek in zorginstellingen: dat is wat de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel teweeg kan brengen.

Voor mensen met geheugenproblematiek is het soms niet meer mogelijk om een bezoek te brengen aan het Limburgs Museum en deel te nemen aan de rondleiding die speciaal voor hen en hun dierbaren is ontwikkeld (Onvergetelijk Limburgs Museum). Daarom gaat het Limburgs Museum als eerste museum in Nederland op locatie een Onvergetelijk-rondleiding verzorgen, ondersteund door de Onvergetelijk Limburgs Museumtafel.

Samen met een rondleider van het museum kunnen de bewoners van zorginstellingen gezellig met elkaar rond deze draagbare digitale tafel tien objecten uit de collectie van alle kanten bekijken en ervaren. Ondersteunende vragen, muziek- en beeldfragmenten en andere zintuiglijke prikkels zorgen ervoor dat er verhalen en herinneringen naar boven komen en mooie gesprekken ontstaan.

De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is zowel geschikt voor mensen met dementie als mensen met geheugenproblematiek binnen somatiek en geriatrie. De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel kan daarnaast niet alleen ingezet worden in verpleeghuizen en verzorgingshuizen, maar ook in dagbestedingen.

Over Onvergetelijk Limburgs Museumtafel
De Onvergetelijk Museumtafel is een project van STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur (een initiatief van het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam) in samenwerking met Onwijs. De Onvergetelijk Limburgs Museumtafel is mede tot stand gekomen met steun van Cultuurimpuls Venlo.