Schuif aan bij een archeoloog en laat je vondst verklaren

Tussen scherf en schat-dag

zondag 15 oktober 2023
zondag 15 oktober 2023
Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Scherf of schat?

Op zondag 15 oktober vindt de ‘Tussen scherf en schat-dag’ in het Limburgs Museum plaats. Een team van archeologen en specialisten zit klaar om jouw mogelijk Romeinse vondsten gratis en grondig te onderzoeken (exclusief entree Limburgs Museum). Ook bezoekers zonder vondsten zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de wereld van de archeologie en om mee te luisteren naar de wetenschap achter de vondsten. De dag begint om 11:00 en eindigt om 16:00 uur.

Zelfs een minuscule bodemvondst kan een groots en meeslepend geschiedenisverhaal vertellen. De ‘Tussen scherf en schat’-archeologen vertellen het verhaal achter de gevonden voorwerpen. Zij geven geen waardebepaling in geld. Wel geven de archeologen antwoord op de vraag hoe oud een vondst is en of het een bijzondere vondst betreft.

Het publiek kan alle mogelijk Romeinse vondsten meebrengen. Iedereen met een voorwerp kan bij een archeoloog aan tafel aanschuiven. Er zijn diverse materiaalspecialisten aanwezig, zoals specialisten in aardewerk, munten en in algemeen Romeins werk. Naast 15 oktober vindt deze dag op 14 oktober bij het Thermenmuseum in Heerlen plaats. 

Praktische informatie

  • Wanneer: zondag 15 oktober 2023, van 11:00 tot 16:00 uur.
  • Waar: het Atelier.
  • Kosten: gratis bij te wonen (exclusief entree Limburgs Museum). Wil je tijdens “Tussen scherf en schat-dag” het museum bezoeken? Koop dan je tickets via onze webshop.

Onderdeel van een Limburgse tentoonstelling

De ‘Tussen scherf en schat-dagen’ in het Limburgs Museum en het Thermenmuseum maken deel uit van het project over Romeinse villa’s in Limburg, een samenwerking tussen het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, het Mondriaan Fonds, het Limburgs Museum in Venlo en het Thermenmuseum in Heerlen en bestaat uit onder andere onderzoek, publieksactiviteiten en vanaf 2024 een reizende tentoonstelling.