Van vondst tot verrassend verhaal

Scroll
Morgen zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Van vondst tot verrassend verhaal

Aan de Steinweg in Heerlen lag vroeger de grootste Romeinse villa van Nederland! Vier archeologische opgravingen sinds de 19e eeuw leverden maar liefst 45.000 voorwerpen op.

Pas in 2018 zijn experts uit heel Nederland al dit materiaal gaan onderzoeken. Wat voor een leek een gewone scherf aardewerk is, kan voor een specialist een topvondst zijn! Het zijn deze vondsten die puzzelstukken vormen voor een nieuw verhaal over Villa Voerendaal. Vanaf 19 juni 2021 kan je in De Vondst in Heerlen alle interessante ontdekkingen bewonderen in de expo Villa Voerendaal – Van vondst tot verrassend verhaal. De leerlingen krijgen een rondleiding door de tentoonstelling en gaan daarna zelf aan de slag in een workshop archeologie.

Voor wie:
Klas 1 en 2 VMBO/ HAVO/ VWO
Wanneer:
Rondleidingen voor scholen zijn te boeken in de periode van 19 juni 2021 t/m 29 april 2022 op maandagen, woensdagen en donderdagen van 10:00-12:00 uur
Kijk voor de algemene openingstijden van de tentoonstelling Van vondst tot verrassend verhaal op de website van De Vondst
Duur:
2 uur (bezoek aan de tentoonstelling + workshop archeologie)
Kosten:
€ 121,- (inclusief BTW)
Waar:
De Vondst, Raadhuisplein 20 in Heerlen (lees hier over de bereikbaarheid/parkeren bij De Vondst)
Bijzonderheden
De tentoonstelling Villa Voerendaal - Van vondst tot verrassend verhaal is een tentoonstelling van het Limburgs Museum op locatie.
Reserveren van deze museumles loopt via het Limburgs Museum.