Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Spotprenten

Je kent ze vast wel, de cartoons uit de krant die je nét even aan het denken zetten.

Vaak gaan ze over de gebeurtenissen in de wereld die je hoort op het nieuws of leest in de krant. Knap als je met één tekening een heel verhaal kan vertellen! Wist je dat het gebruik van spotprenten eigenlijk al heel oud is? In deze museumles leer je meer over spotprenten. Wat wil een cartoonist eigenlijk met een spotprent bereiken? Wanneer is een tekening een goede spotprent? Waarom wordt er de spot gedreven met heftige gebeurtenissen? Je leert meer over de functie van humor en symboliek in spotprenten. Er komen cartoonisten aan het woord én je krijgt een workshop waarbij je zelf aan de slag gaat met spotprenten.

Opzet van de les
Inleiding in het Museumtheater
Opdrachten in de vaste tentoonstellingen. Tijdens de jaarlijkse tentoonstelling 'Inktspot' (waarin de beste spotprenten van dat jaar getoond worden) kan de les in deze tentoonstelling plaatsvinden en zijn de opdrachten daarop aangepast.
Workshop Aan de slag met spotprenten
Voor wie
Klas 3 en 4, VMBO/ HAVO/ VWO
Wanneer
t/m 16 oktober 2022, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Duur
Ongeveer 120 minuten
Kosten
€ 3,50 per leerling, € 50,- per museumles (max. 25 leerlingen per museumles; docenten zijn gratis)
Bijzonderheden
De museumles wordt aangepast aan het niveau van de groep.
Let op! Deze les heeft het hele jaar door dezelfde inleiding en workshop. Tijdens de jaarlijkse tentoonstelling 'Inktspot' (waarin de beste spotprenten van dat jaar getoond worden) worden de zelfstandige opdrachten in deze tentoonstelling gemaakt. De rest van het jaar zal de vaste collectie ingezet worden om de opdrachten te maken.