Burgers, stoommachines en nog veel meer!

Scroll
Vandaag zijn wij geopend
van 11:00 tot 17:00.

Burgers, stoommachines en nog veel meer!

Mensen kunnen niet zonder spullen. Toch? Spullen zijn handig, mooi, behulpzaam en leuk. Maar soms zijn het ook gewoon nutteloze hebbedingetjes. De ene heeft veel spullen, de ander is een minimalist.

Heb je er al eens over nagedacht waar al die spullen van gemaakt worden, welke grondstoffen hiervoor worden gebruikt en welke uitvindingen en technieken er achter het maken van al onze spullen zitten? Ontdek in deze les welke ontwikkelingen er in het verleden zijn geweest om te komen tot nu. Van lokale producten naar massaproductie op wereldniveau, van ambacht naar de nieuwste technologieën. Wat heeft dit alles met de mens gedaan, hoe zijn we hierdoor vooruitgekomen en welke uitdagingen hebben onze voorouders moeten doorstaan? Deze les sluit aan bij het onderwerp van de industriële revolutie, maar met een knipoog naar de toekomst: duurzaamheid, recycling, techniek, plastic waste, uitputting van de aarde, innovatie, mensenrechten en sociale ontwikkelingen komen in de les aan bod.

Opzet van de les

• Inleiding in het Museumtheater
  • Opdrachten in de tentoonstellingszaal (aardewerk, metalen, textiel, ambachtelijke technieken zoals schilderkunst, houtsnijwerk, glas in lood, lokale producten)
  • Workshop Van recycling tot ambacht

Bijzonderheden

• Twee museumlessen tegelijkertijd zijn mogelijk.
  • De museumles wordt aangepast aan het niveau van de groep.
Klas 2 VMBO/ HAVO/ VWO
gehele schooljaar, dinsdag t/m vrijdag 9:00 - 17:00 uur