Bereikbaarheid onderwijs

Komen jullie met de auto?

Het Limburgs Museum ligt in het centrum van Venlo tegenover het station aan de Keulsepoort 5. Het museum beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Betaald parkeren kan op de volgende locaties:

  • Deken van Oppensingel (haaks parkeren aan de weg naast het museum; maximaal 4 uur parkeren à € 1,90 per uur)
  • P&R parkeerplaats Kaldenkerkerweg (bij NS treinstation en busstation Venlo)

Nabij het museum zijn vanaf 1 januari 2018 blauwe zones ingesteld. In de blauwe zone dien je een parkeerschijf te gebruiken en mag je maximaal 2 uur parkeren. Op de website van de gemeente Venlo staat meer informatie over de exacte locatie van de blauwe zones.

Tip: uitstapplaatsen
Het is mogelijk om de kinderen af te zetten bij de uitstapplaatsen voor bussen op het plein voor het museum. Met name bij jonge kinderen is dit aan te raden. Indien de leerkracht zelf geen auto bestuurt en in de voorste auto zit, kan hij/zij de kinderen daar opwachten. De chauffeurs krijgen zodoende de gelegenheid om te parkeren.

Komen jullie met het openbaar vervoer?

Het Limburgs Museum ligt in het centrum van Venlo tegenover het bus- en treinstation. De trein en bus zijn dus ideale vervoermiddelen om naar het Limburgs Museum te komen.

Tip: Cultuurkaartje OV provincie Limburg
De provincie Limburg biedt basisscholen de mogelijkheid om met korting het openbaar vervoer naar cultuur- en natuurlocaties in Limburg te gebruiken voor €2,50 per kind en €3,00 per volwassene. De dagkaart is geldig ná 09.00 uur. Bekijk de uitgebreide projectinformatie.

Komen jullie met de fiets?

Het Limburgs Museum ligt in het centrum van Venlo tegenover het station. Bij het museum ligt de fietsenstalling aan de linkerzijde van de trap naar de hoofdingang.